Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bürosu’nun (FCDO) bakanı Lord Zac Goldsmith, tam da Başbakan Boris Johnson hem İsrailli hem de Filistinli liderleri daha fazla kan dökülmesini önlemek için "eşikten geri çekilmeye" çağırırken, İsrail’i destekleyen bir tweet attı.

‘İSRAİL NEDEN YAPSIN’

İngiltere parlamentosunun üst meclisi Lordlar Kamarası’nın üyesi olan Goldsmith, İsrail ordusu tarafından Hamas'ın roket saldırıları ve İsrail misillemesi hakkında gönderilen bir tweet'i retweetleyerek, "Dünyadaki hiçbir ülkenin masum sivillere yönelik aralıksız saldırılarına, kendilerini tamamen ortadan kaldırmaya kararlı bir örgüt tarafından tahammül etmesi beklenmez. İsrail neden yapsın?" yazdı.

FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLİNDEN DUYGUSAL SÖZLER

Filistinli İngiliz milletvekili ve liberal demokratların dışişleri sözcüsü Layla Moran, Gazze'de öldürülen dört Filistinli çocuğun ismini okuyarak, "Onlar için kalbim kırılıyor ve Filistin için, ailemin şehri Kudüs için, Ramazan'ın en kutsal gecesi Mescid-i Aksa’da aşırılık yanlıları tarafından saldırıya uğrayanlar için ve tüm masum siviller, İsrailli ve Filistinli için kalbim kanıyor" şeklinde ekledi.

(Middle East Eye, Çeviri:polemikhaber)