Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC), belirli gruplardan ve bireylerden bilgi çalmaya yönelik artan girişimler hakkında yeni bir uyarı yayınlayarak bilgisayar korsanlarının genellikle İran ve Rusya hakkında araştırma ve çalışma yapanları hedef aldığını açıkladı.

HEDEF HALK DEĞİL

İngiltere siber ve istihbarat teşkilatı GCHQ'nun bir parçası olan ve siber güvenlik tavsiyesi veren NCSC, saldırıların halkı değil, politikacılar, yetkililer, gazeteciler, aktivistler ve düşünce kuruluşları dahil olmak üzere belirli kişi ve grupları hedef aldığını açıkladı.

Bilgisayar korsanları, güven oluşturmak için genellikle gerçek kişilerin kimliğine bürünür ve kötü amaçlı kod içeren etkinliklere veya Zoom toplantılarına sahte davetler gönderir. Tıklanırsa, bilgisayar korsanının hassas bilgilere erişmesine izin vererek hesapları tehlikeye atabilir.

‘ACIMASIZCA HEDEFLER’

NCSC Operasyon Direktörü Paul Chichester, "Rusya ve İran merkezli tehdit aktörlerinin bu kampanyaları, çevrimiçi kimlik bilgilerini çalmak ve potansiyel olarak hassas sistemleri tehlikeye atmak amacıyla acımasızca hedeflerinin peşine düşmeye devam ediyor. Kuruluşları ve bireyleri tetikte olmaya ve sanal ortamda kendilerini korumak için danışma belgesindeki tavsiyelere uymaya şiddetle teşvik ediyoruz" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER