Yazısının devamın çarpıcı ayrıntılara yer veren Saymaz; "Her kim muhaliflere karşı hukuku eğip büküyor ve silah olarak kullanıyorsa, mutlaka FETÖ ile bağlantılı bir aile bireyi ve yakını ortaya çıkıyor." diyerek Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan'ın kardeşini örnek gösterdi. 

'KOMŞUL ZAAFLARI OLAN BİR YARGIÇ' 

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, yazısının ilgili kısmında ilk olarak hakimin geçmişte hakkında çıkan idaalara değinerek şunları söyledi: 

Komşul, zaafları olan bir yargıç…

İddia o ki 2015 yılında mahkemesinin yazı işleri müdürüne ve katibesine tacizde bulunmaktan idari soruşturma geçirdi. Duruşma salonunda kürsü altında uygunsuz hareketler yaptığı ve yakınlaşmak için katibeye Kuran armağan ettiği iddia ediliyor.

Kardeşi İngiltere’de

'MUHAMMED ZİYA KOMŞUL 15 TEMMUZ'DA İNGİLTERE'DEYDİ' 

Komşul’un 25 yaşındaki kardeşi Muhammed Ziya hakkındaki gerçek bugün ortaya çıkıyor. Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapan Muhammed Ziya Komşul, 2011’de burs sınavlarını kazanarak, İngiltere’deki University of Liechester’de doktoraya başladı.

15 Temmuz’da İngiltere’deydi.

Darbe girişiminden sonra, 1 Eylül 2016’da çıkarılan 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun’a tabi öğrencilerden milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan” 157 akademisyenle birlikte öğrencilikle ilişiği kesildi. Komşul, halen İngiltere’de bir teknoloji firmasında çalışıyor.

Hakim Mehdi Komşul, İBB’de çalışıyor olsaydı, kardeşinden ötürü İçişleri Bakanlığı’nın güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından ‘FETÖ ile iltisaklı’ çıkacaktı.

'15 TEMMUZ GAZİSİ DEDİLER SUÇ MAKİNASI ÇIKTI' 

Acaba, diyorum, Komşul’un bu iltisakı mı, İmamoğlu’na hapis cezasını ve siyasi yasağı verdirdi?

‘15 Temmuz Gazisi’ dediler, suç makinesi çıktı

Geçen Ekrem İmamoğlu aleyhine kara propaganda yapsın diye kurulan bir Twitter hesabında gördüm.

İddiaya göre “15 Temmuz gazisi” Y.B., altı yıldır çalıştığı İBB’den sebepsiz şekilde çıkarılmıştı.

Belediyeye sordum.

Vaziyet, öyle anlatıldığı gibi değilmiş.

İçişleri Bakanlığı’nın terör soruşturması kapsamında İBB, tüm çalışanları için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması için valiliğe başvurdu.