İspanya merkezli El Pais gazetesinin bildirdiği Çin daveti, daha sonra Başbakanlıktan Sorumlu Bakan Felix Bolanos tarafından doğrulandı. Bolanos, "Gezi önümüzdeki hafta gerçekleşecek. İspanya ve Pedro Sanchez'in dünyadaki ağırlığı tartışılmaz" dedi ve Sanchez'in Asya Pasifik Forumu ve Çin'de faaliyet gösteren İspanyol şirketlerle görüşmeyi planladığı için ziyaretin ticari ve ekonomik açıdan da önemli olacağını söyledi.

ASYA’NIN DAVOS’UNA KATILACAK

Sanchez, Xi ile görüşmek üzere ertesi gün Pekin'e gitmeden önce, 30 Mart'ta Çin'in Hainan eyaletinde Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na benzer şekilde Boao Asya Forumu'na katılmaya hazırlanıyor.

İki lider arasındaki son ikili görüşmeler Kasım 2022'de Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen G-20 zirvesi sırasında gerçekleşti.

‘TARAFSIZ ÇİN’

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Moskova'ya yaptığı üç günlük geziyi yeni bitirirken, Ukrayna işgalini ikinci yılında sürdüren Rusya’ya karşı Çin'in savaş konusundaki tutumunu "tarafsız" olarak nitelendirdi. Geçen ay Pekin yetkilileri 12 maddelik bir barış planı ortaya koyup kapsamlı bir ateşkes çağrısında bulunmuştu. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER