Geçen ay kitlesel grev ve gösterilerle beraber askıya alınan yargı düzenlemesine karşı protestolar, İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırgan hamlelerin ardından bölgenin karışmasına rağmen devam etti. 

GÜVENLİK ENDİŞELERİ ENGEL OLMUYOR

Tel Aviv'in merkezinde, son üç aydır protestoların sembolü haline gelen mavi beyaz İsrail bayraklarını sallayan kalabalık, İsrail demokrasisine varoluşsal bir tehdit olarak gördükleri planlara karşı meydan okurken, protestocular, güvenlik endişelerinin kendilerini durduramayacağını söyledi.

Reuters’a konuşan protestoculardan 26 yaşındaki öğrenci Amitay Ginsberg, "Güvenlik bir şeydir, reform başka bir şeydir. Yine de buraya gelip bu reformun geçmesine izin vermeyeceğimizi yüksek sesle ve net bir şekilde söyleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

HÜKÜMETE KONTROLSÜZ GÜÇ

Aralarında yedek askerler, iş dünyası liderleri, İsrail teknoloji endüstrisinin üyeleri ve önde gelen akademisyenlerin de bulunduğu yüzbinlerce gösterici, Netanyahu'nun aşırı sağcı koalisyonunun destekçileriyle karşı karşıya geldi.

Düzenlemeye karşı çıkanlar, bunun demokratik bir devletin temelini oluşturan bazı hayati kontrol ve dengeleri ortadan kaldıracağını ve hükümete kontrolsüz güç vereceğini söylüyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER