İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid yaptığı açıklamada, İsrail'in Kudüs'teki Tapınak Dağı alanını Yahudiler ve Müslümanlar arasında bölme planı olmadığını söyledi ve Müslüman liderleri "sahte haberlere" karşı mücadeleye çağırdı.

Tapınak Dağı, Yahudiliğin en kutsal yeridir ve İslam dünyasında Müslümanlar için en kutsal üçüncü yer olan Mescid-i Aksa olarak bilinir. Filistinliler ile İsrail polisi arasında son zamanlarda yaşanan şiddetli çatışmalar ve yetkililerin durumu ele almasına yönelik geniş çaplı eleştirilerin ortasında, sosyal medyada İsrail'in kutsal yeri ikiye bölmeye çalıştığına dair söylentiler yayıldı.

Ancak düzenlediği basın toplantısında Lapid, İsrail'in Tapınak Dağı'ndaki statükoyu koruma ve hem Filistinlilerden hem de Yahudilerden gelen provokasyonları önleme taahhüdünü yeniden teyit etmek zorunda kaldı. Lapid, “Değişiklik yok, değişiklik olmayacak” dedi.

1967’DEN BERİ İSRAİL’İN KONTROLÜNDE

Bu haftanın başlarında Lapid, İsrail'in statükoyu ihlal etme niyeti olmadığını, ancak "İsrail'in başkentinde düzeni korumak için" önlemler almaya devam edeceğini açıkça belirterek, "Tapınak Dağı'nda veya herhangi bir yerde Yahudilere camiden havai fişek atılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Tapınak Dağı, 1967'den beri İsrail tarafından işgal edilen Doğu Kudüs'te bulunuyor ve alanın güvenliğinden Yahudi devleti sorumlu. (RT)