Taksim İstiklal Caddesi'nde, 13 Kasım saat 16.20'de patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır 81 kişi yaralandı. Caddeye bombayı bırakan ve 6 vatandaşın ölümüne neden olan kişinin Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu ortaya çıktı. Türkiye'ye Afrin üzerinden girdiği söylenen teröristin Taksim'e gelişi ve bombayı bırakışı saniye saniye kameralara yansıdı. 

TERÖRİSTİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İstiklal Caddesi'nde yapılan saldırının soruşturması sürerken, Albashır'ın Taksim'e gelişi ve bombayı bıraktığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Albashır, Taksim'de meydandan caddeye doğru sırtında koyu renkte bir çanta ve elinde beyaz bir poşetle yürüdüğü anlarda şekilde güvenlik kameralarına yansıdı. 

istiklal-bombacisi-taksim

ELİNDE GÜL VARMIŞ

Suriye’den Türkiye’ye karı-koca kılığında geldiği Bilal Hassan isimli terörist ile Taksim'e giden ve ardından Hassan'dan ayrılan kadın, KGYS kayıtlarına girdi. Saat 15.17'de Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi istikametine doğru yürüyen kadın, sırtında koyu renkte bir çanta ve elinde içinde patlayıcı olan beyaz bir poşetle görüldü. Albashir, bir süre sonra elinde iki dal gül taşırken kameraya yansıdı. İçinde patlayıcı olan paketi banka, saksı kenarına koyan teröristin çevresini kontrol ettikten sonra kalkıp önce yürüyerek sonra da koşarak bölgeden uzaklaştığı görüldü. (DHA)