Deniz ve Sivil Koruma Bakanlığı, olağanüstü halin 5 milyon euroluk başlangıç finansmanı ile destekleneceğini ve altı ay süreceğini söyledi. 

REKOR KIRIYOR

Bir hükümet kaynağı, önlemin Giorgia Meloni'nin sağcı hükümetinin İtalya'da kalmasına izin verilmeyenleri daha hızlı bir şekilde geri gönderilmesine izin vererek sınır dışı etme emirlerini artıracağını söyledi.

Ekim ayından bu yana görevde olan hükümet, toplu göçü engelleme sözü verdi, ancak İçişleri Bakanlığı verilerine göre, geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 7 bin 900 olan göçmen girişi, 2023'te şimdiye kadar yaklaşık 31 bin 300 oldu. 

CEZALAR AĞIRLAŞTIRILIYOR

Şubat ayı sonlarında İtalya'nın Calabria bölgesinde meydana gelen ölümcül bir gemi kazasının ardından Meloni, insan kaçakçıları için hapis cezalarını sertleştirirken, Avrupa Birliği'ni yasadışı göçü durdurmak için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Calabria Valisi Roberto Occhiuto, "İçişleri Bakanlığı ve kurumların, bazı güney bölgelerinde baskı oluşturan karmaşık bir olguyu ele almak ve yönetmek için özel yetkilere sahip olması doğru" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER