Eylül ayında adaylığını açıklayan GMK Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalsın, bir basın toplantısı düzenleyerek kendisini tanıttı ve aday olma sebeplerini sıraladı. 

Siyaset Bilimciler de dahil olmak üzere 2000 kişilik bir ekibe sahip olduğunu vurgulayan Kalsın, aday olmasının en büyük sebeplerinden birisinin üyelerin yaşadıkları sorunları Ankara'ya iletmekte yaşadıkları güçlükler olduğunu söyledi.

VİZE SORUNU YAŞANIYOR

Sektör temsilcilerinin Ankara'yla doğrudan irtibat kurmasının mümkün olmadığını söyleyen Kalsın, Oda üzerinden ulaşmak isteyen üyelerin uzun bürokratik süreçlere maruz kaldığını ifade etti. Kalsın, iş insanlarının yurt dışı gezilerinde vize sorunu yaşadığını da belirtti ve üyelerine kefil olarak konsolosluklarla görüşeceğinin teminatını verdi.

İCRA İŞLEMLERİ DURDURULACAK

Mevcut yönetime eleştirilerini sıralayan Başkan Adayı Kalsın, aidatları üyelerden icra yoluyla tahsil ettiklerini, kriz döneminde bunun etik olmadığını vurguladı. Kalsın ayrıca Oda'ya ait mülklerdeki kiracıların da bir günlük kira gecikmesi halinde icraya verildiğini söyleyerek bu uygulamayı durduracaklarını vaadetti.

'HÜKÜMET BİZİM ARKAMIZDA DEMEK, HÜKÜMETE ZARAR VERİR'

Başkan adaylığı için kendisini ziyarete gelen STK'ların tehdit ve şantaja maruz kaldıklarını iddia eden Kalsın, "Bizi ziyarete gelen STK'larla sosyal medyada fotoğraf paylaşıyoruz. Hemen ardından ziyarete gelenlere bir telefon gidiyor. Hükümetin kendisini desteklediğini söyleyen başka bir aday, aba altından sopa gösteriyor. Hükümet bizim arkamızda demek, hükümete zarar verir. Biz isteriz ki adaylar projeleriyle yarışsın. Ben mevcut başkana da yönetemediklerini söyledim. Kendisine seçime yan yana, barış içinde gidelim dedim. Kendisi diyalog kurmadı. Basın toplantısıyla adaylığını açıklamayı tercih etti. Vakti geldiğinde koltuğu bırakmayı bileceksin" dedi.

Polemik Haber/ Kadir KAPLAN