İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın sosyal medya paylaşımları ortaya çıkan skandal, ülkücü tabanda büyük rahatsızlık yarattı. Merkez Sağ siyasetin önemli ismi Aytun Çıray partinin grup kurması ve TBMM’deki varlığının kilit isimlerinden biriydi. Meral Akşener’in yola birlikte çıktığı tüm arkadaşlarını tasfiye ettiği kulislerde konuşuluyor. Aytun Çıray dışında önemli birkaç isim daha adaylıktan çekilerek Akşener’e olan güvensizliği ortaya koydu. 

İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI SEÇİMİYLE BAŞLADI

Parti kurucusu Binnur Karadağlı Akşener daha partiyi kurup kadro yaparken sağ kolu gibiydi. TBMM’de görev yapan 4 kişiyi Akşener’le evindeki toplantıda tanıştırmıştı. Karadağlı ilk seçimde 2. bölge 7. sıra adayı olmuştu. Özellikle ülkücü ve merkez sağdan gelen parti tabanında sevilen ve cömert bir isim olarak biliniyordu. İsmi kamuoyunda çeşitli iddialarla anılan Buğra Kavuncu o dönemin kurucu İl Başkanı ülkücü kökenli Ersin Beyaz’a karşı İl Başkan adayı olmuştu. Karadağlı Beyaz’ı açıkça destekledi ancak genel merkezden gelen talimat ve açık destekle Kavuncu az farkla il başkanı seçildi. Bu seçimdeki tavrı nedeniyle Kavuncu Binnur Karadağlı’yı not etmişti. 

BİNLERCE PARTİLİNİN TEMAYÜL İRADESİ HİÇE SAYILDI
 
Parti kurucusu Karadağlı İstanbul 2. bölgede yapılan temayül yoklamasında 1717 oy alarak, Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’in önüne geçmişti. Kurallara göre 2. sıra milletvekili adaylığı Karadağlı’nın hakkıyken oraya Zaza kökenli güneydoğulu siyasetçi Salim Ensarioğlu ve CHP’li Erdoğan Toprak’ın eski eşi FOX TV ortağı kurucusu Av. Ece Güner getirildi. Daha birçok başka isim temayülde kazandığı halde listelerde yer alamadı ve kamuoyuna yansıyan birçok adayın maddi destek yaparak listelere girdiği bildirildi.

PARTİYİ BİZE KURDURDU, TEŞKİLATLANDIRDI; KULLANDI VE ATTI

İYİ Parti kurucu kadrolarında çok sayıda küskünün olduğu kulislerde konuşulurken partinin milletvekili aday tercihlerinde kimi genel başkan yardımcılarının büyük maddi konulara karıştığı konuşuluyor. 3. Bölge 2. sıra adayı Seyithan İzsiz ve 1. bölge 1. sıra adayı Nimet Özdemir, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu gibi isimlerin büyük maddi yükümlülükler altına girdiği genel merkez kulislerinde konuşulurken partiye ilk günden itibaren büyük maddi destek olan Meryem Tanrıverdi Göktaş, Binnur Karadağlı gibi Türkçü ve Atatürkçü çizgide olan adayların tasfiye edilmesi eleştiriliyor.

POLEMİK HABER