İYİ Parti'nin seçime yönelik çalışmaları sunarken 21 yıllık AK Parti iktidarını eleştirmeye devam ediyor. Son olarak paylaşılan 'Vasatlığın 21 Tonu' videosunda AK Parti iktidarının 21 yıl boyunca eğitim sistemine yönelik eleştiriler yer aldı.

"5 Tepe Dershaneleri sunar: Vasatlığın 21 Tonu" başlıklı videoda, AK Parti'nin 21 yıllık iktidarı süresince eğitim sisteminde yarattığı tahribatlar vurgulandı.

EĞİTİM SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

Videoda, depremzedelerin yerleştirileceği belirtilerek yurtlardan çıkarılıp uzaktan eğitime zorlanan üniversite öğrencilerinin eylemleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile akademisyenlerinin direnişlerine, atanamayan öğretmenlerin isyanına ve yoksulluk nedeniyle eğitime ulaşmakta zorluk yaşayan çocuklara dikkat çekildi.

Eğitimin, alınan karar ve uygulanan AK Parti politikaları ile niteliksizleştirildiğine, öğrencilerin eğitim düzeyinde gerileme yaşandığına yönelik veriler de videoda yer aldı.

Öte yandan videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitimcilere ve öğrencilere yönelik skandal ifadeleri de hatırlatıldı.