TBMM Genel Kurul görüşmesinde Hayrettin Nuhoğlu, 2023 seçimlerini vurgulayarak Türkiye Yüzyıl'ından ve ekonomiden söz etti. 

Nuhoğlu’nun ilgili konuşması şu şekilde:

'YOLSUZLUK YAPILMAKTADIR'

"Sayın Başkan değerli Milletvekilleri görüşülmekte olan kanun geçici 1. maddesi üzerine İYİ Parti adına söz aldım selamlarımı sunarım,özelleştirme devir işlemleri sırasında TEDAŞ'a devredilen elektrik tüketiminden kaynaklı borçların terkin edilmesi bu madde ile düzenlenmektedir elektrik tüketimi dışındaki borçları da bu madde hükümlerine göre yapılandırılmalıdır biz İYİ Parti olarak Vatandaşlarımızın lehine düzenlendiğini gördüğümüz teklifleri destek vermekteyiz ne var ki daha önce pek çok örneğini gördüğümüz gibi bu kanun teklifinin içinde asla evet diyebileceğimiz maddeler yer almaktadır. Anayasa mahkemesinin iptal ettiği limanların işletme surelerini 49 yıla çıkaran maddeyi araya sokuşturmak şaibeli bir durumdur daha açıkçası milli menfaatlerimiz yerli veya yabancı yandaşlara peşkeş çekilerek yolsuzluk yapılmaktadır.

'PEMBE TABLOLAR'

Her defasında tekrarladığımız gibi bu torba kanun yöntemini de TBMM'ne itibar kaybettirdiği kanaatindeyiz böyle davranmasının tek bir izahı vardır O da alınan talimat gereğince bu teklifini içine yerleştirilen menfaate dönüp maddelerin değiştirilmeden mutlaka kanunlaştırılmasıdır. Bu teklif komisyonlara havale edilmemiştir anayasaya aykırılığı tartışılmaktadır bazı kanunlar da çelişmesi söz konusudur. Bu sebeple teklife kabul oyu vermeniz mümkün değildir değerli milletvekilleri öyle anlaşılıyor ki iktidar yaklaşan seçime kadar kalan süreyi yandaşlarına menfaat sağlamak için kullanmak istemektedir hala çok iyi icatlar yapacaklarına dair vaatler umut vermeye çalışan pembe tablolar ustaca hazırlanmış algılarla milletimiz ikna edilmeye çalışılmaktadır. 

'HANGİ BÜTÇE KAYNAĞI İLE YAPILACAKTIR?'

Cumhurbaşkanı yardımcısı bütçenin son günü yaptığı konuşmada 2023 bütçesini tarif ederken 2053 ve 2071 vizyonlarınıda kapsayan Türkiye Yüzyılı için yeni ufuklara ilerleyen inovasyon yüzyılı kapasitesi ve enerji yüzyılı gıda arzuyla tarım yüzyılı Turizm yüzyılı sağlığı yüzyılı Ulaştırma ve altyapının yüzyılı eğitimi yüzyılı akıllı yerleşim alanlarıyla şehirciliğin Yüzyılı olacak dedi. Sayın Oktay'a onu konuşturanlara ve sözlerine alkış tutanlara sormak isterim: Bütün bunlar hangi bütçe kaynağı ile ve hangi yatırım planları ile yapılacaktır. 

'YÜZYILI OLACAK'

Ayrıca bilime inanmadan bilim insanları dışlanarak mı inovasyon Yüzyıl olacak nükleer enerjiyi Rusya'nın insafına teslim ederek mi enerji yüzyılı olacak Çiftçilere düşman olarak hayvancılığı ve ziraati yok ederek bir tarım yüzyılı olacak, ucuz ülke tuzağına düşerek mi turizm Yüzyıl olacak aşı merkezlerini kapatarak ilaç için eczane eczane dolaşarak doktorları kovarak mı sağlığın Yüzyıl olacak garantili ödemelerle gelecek yılların bütçesini bile şimdiden faiz batağına sokarak mı Ulaştırma ve altyapı Yüzyıl olacak, akıllı şehir diyerek kanal manzaralı arazi pazarlayarak mı Şehircilik yüzyılı olacak, ülke soyuluyor yolsuzluk iddialarına araştırmaya yanaşmadan hak hukuk adalet isteyenlere aldırış etmeden basını satın alarak sosyal medyayı susturarak mı Türkiye Yüzyıl olacak. 

'TÜRKİYE YÜZYILI BAŞLAYACAKTIR'

KPSS sorularını çalarak devlet kadrolarını doldurmakla mı Türkiye yüzyıl olacak geçin artık bu masalları artık biat eden yandaşların ve menfaat şebekelerin dışında inanan kalmadı bunlara değerli milletvekilleri 20 yıl kaybedildiği ama 21. yüzyıl Türk milleti için kayıp Yüzyıl olmayacak Allah'ın izniyle ama bu iktidarın anlayışıyla değil sadece birkaç ay sonra yapılacak seçimlerde Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi yerine güçlendirilmiş parlamenter sistemle Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluş felsefesine uygun olarak yeniden kurucu temelleri üzerine oturacak yok edilmek istenen devlet hafızası ve kurumları tesis edilerek Türk yüzyılı başlacaktır.

 'DEMOKRAT TÜRK MİLLİYETÇİLERİ'

Gönülden kucaklaşarak kardeşçe paylaşarak bilimsel metodlarla çağı yakalayarak Türk yüzyılı olacaktır. Öncüsü genel başkanımız sayın Akşener kadrolarıda kalkınmacı demokrat Türk Milliyetçileri olacaktır. Biz İYİ Parti olarak varız ve hazırız. Türk Milleti'nin de hazır olmasını istiyoruz, Cumhuriyet'imizin Yüzüncü yılında yapılacak seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olması temennisi ile yeni yılda herkese sizlerede esenlikler diler saygılar sunar sunarım." dedi. 

POLEMİK HABER