Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, büyükşehir meclisine katılmayı sürdüren AK Partili bir ismin milletvekili adaylığı yapması hakkında açıklamalarda bulundu.

'YAKALANDINIZ'

Kaftancıoğlu, AK Partililere sert uyarılarda bulundu, yaptığı paylaşımda, "AKP’nin İstanbul’da milletvekili listelerini oluştururken işlerine geldiği zaman yasaları ve kanunu nasıl tanımadığının somut örneğini belgeleriyle açıklayacağım birazdan. Yakalandınız! Sehven dışında ne diyeceksiniz meraktayım" şeklinde konuştu.

'MECLİS ÜYELİĞİNE DEVAM EDEMEZ'

Kaftancıoğlu'nun açıklamalarının devamı şu şekilde:

"Milletvekili listesine girmiş birinin istifa etmeden başvurduğu adaylıktan sonra meclis üyeliğine de devam etmesi mümkün olamaz. Ayrıca listeye yazılan birinin de bugün Büyükşehir meclisine katılması mümkün değildir.

Örnek verecek olursam CHP’den istifa eden ve listelerde yer bulamayan İBB Meclis üyemiz Doğan Subaşı nasıl İBB meclis üyesi değil ve toplantılara katılamıyorsa bu kişi için de aynı kurallar ve kanunlar geçerli. Gereği yapılmazsa kişiyi ve belgeleri açıklayacağım!

Madem idare edin diyorsunuz Doğan Subaşı gelsin İBB meclisini yönetsin, istifa eden diğer iki arkadaşımızda bugün yapılacak Büyükşehir meclisine katılsınlar diyeceğim ama demem çünkü CHP olarak biz yasalara saygılıyız. İşimize gelince yasa tanımazlık yapmadığımız gibi pazarlık da yapmayız.

'HER SEFERİNDE YAKALANACAKSINIZ'

Bunu da yazayım gülelim biraz…

Açıkgözler anlaşılmasın diye milletvekili listelerinde iki isimli olan kişinin tek ismini yazarak koymuşlar.

Sehven iş yaptık derken fark edilmesin diye kurnazlık yapmaya kalkmışlar olmayan akıllarınca

Ne yaparsanız yapın, her seferinde yakalanacaksınız!"