Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray kendi evinde ağırladığı Adana Demirspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine kazandırdı. Maç sonrası açıklamalarda bulunan eski milli futbolcu Nihat Kahveci, TRT Spor'da dikkat çeken açıklamalrda bulundu.

'KEREM BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI'

Açıklamalarına sarı-kırmızılı takımı değerlendirerek başlayan Kahveci, "Sıkıntı yaşamadan, stres yaşamadan insan gülemiyor. Galatasaraylı taraftarlar böyle bir maç izledi. Abdülkerim daha 35 saniyede kafa vuruşuyla heyecanı başlattı. Kerem şut attı, Kerem kestileri konuştuk ama Kerem beklentilerin altında kaldı bu akşam" dedi.

Kahveci konuşmasına Adana Demirspor hakkında devam ederek şunları söyledi:

"Onyekuru'nun ve Emre'nin direkten şutu vardı. Galatasaray deplasmanında böyle çok pozisyona giremezsin ama Adana Demirspor bunları yakaladı. 68. dakikada Cherif N'Diaye'nin kafası ve Nelsson'un çizgiden çıkardığı andı. Sonra Okan hocanın müdahaleleri geldi" 

'OKAN HOCA BELİRLEYİCİ OLDU'

Maç sırasında Galatasaray Teknik direktörü Okan Buruk'un müdahalelerinide yorumlayan eski milli futbolcu, "Okan hocanın müdahaleleri belirleyici oldu. Midtsjö gol attı, Zaniolo gol attı, Yunus penaltı kazandırdı. Kadro genişliği böyle maçlarda ne kadar önemli görmüş olduk"  şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın savunmasını beğenen Nihat Kahveci, "Adana Demirspor'un çok hızlı oyuncuları vardı. Direkten dönen toplar dışında Galatasaray savunmada görevlerini iyi yaptı, fazla pozisyon vermedi rakibine. Kadro derin olup yıldızlar topluluğu olunca hiç fark etmiyor. Bir maç Mertens, bir maç Icardi, bir maç Kerem ortaya çıkıyor ve Galatasaray kazanabiliyor" ifadelerini kullandı.

İKİ YIL GOL ATMABÖYLE MAÇLARDA GOL AT'

Midtsjö'nün attığı gölüde değerlendiren Kahveci, "Midtsjö'nün golüne altın gol derim. Sakatlıklar geçirmese zaten oyuna girerek kalitesini gösteriyordu. İki yıl gol atma böyle maçlarda gol at dedirtir yani. En kritik anda, şampiyonluk gelirken maç sayısının azaldığı dönemde kilidi açan oyuncu oldu" dedi.

'HAKLI BİR ŞEKİLDE KAZANDILAR'

Eski futbolcu sözlerine şöyle devam etti:

"Rashica iyi bir pas verse Gomis üçüncü golü bulacaktı. Yunus'un da bir pozisyonu vardı, yani iki golden sonra da Galatasaray maçı bırakmadı. Maçlar azaldıkça bu gelişimleri göstermek çok kritik. Önemli bir viraj alındı. Haklı bir şekilde kazandılar

Şimdi taraftarlardan orucunu tutanlar orucunu tutacak, kahvesini koyacak ve rahat şekilde derbiyi izleyecek. Futbolcuyken de rakibinden önce maçı oynamayı tercih ederdim. Kazanınca tadına doyum olmuyor. Oturuyorsun arkadaşlarınla eşinle çocuğunla keyifle maç izleyebiliyorsun"