Vakıf, 2 gün önce başlatılan kampanyanın 10 gün içerisinde Tarım ve Orman bakanlığına ya da Tema vakfına bağışlanacağını belirtti. Vakıf yetkilisi Kamil Salduz, yaşananların çok acı olduğunu ve oradakilerin canlarıyla ve mallarıyla uğraştıklarıklarını kendilerininde bu durumdan endişeli olduklarını söyledi.

'ORMAN OLUŞTURMAK İSTİYORUZ'

Salduz, "Ülkemizi ilgilendiren bu konuda sessiz kalamayız.Bizde sessiz kalmamak  ve yanan toprakları devlete ve millete tekrar kazandırmak adına böyle bir yardım kampanyası başlattık. Bu vatanın bir ferdi olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bizlerde Kars-Ardahan-Iğdır Eğitim ve Kalkınma vakfı olarak yangın bölgelerinden birinde orman oluşturmak istiyoruz." dedi.

'PROVOKASYON OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

Vakıf üyelerinin katılımıyla devlete ve yangın içinde ki bölge halkına destek olmak istediklerini söyleyen Salduz şöyle devam etti:
"Türkiye'de yaşanan yangınların saldırı olduğunu düşünüyoruz.Bunun bir provokasyon olduğu kanaatindeyiz. Yüzlerce yerde aynı anda yangın çıkması doğal olmayan bir durumdur.Bizlerde vatandaş olarak çok üzgünüz" dedi ve ardından Küresel ısınmanın etkiside var ama keşke ülkemiz bu yangınlara hazırlıklı olabilse" ifadelerini kullandı.