Kayseri Şeker yazılarıma başlarken olayların bu kadar derinleşeceğini aslında tahmin ediyordum. Ama bu kadarını bekliyor muydun derseniz bana, bu kadarını beklemiyordum.

Şimdi olayları bir hatırlayalım…

Hatırlarsanız Kayseri Şeker yazılarımın ilk bölümlerinde genellikle Kayseri Şeker Fabrikasında keyfi ve yanlış yapılan harcamalar ve asıl odaklandığım konu ise Kayseri Şeker’den bence haksız yere çıkarılan işçilerdi.

Tabi ki önemli olan birde işten çıkarılan işçilerin çıkarılma sebepleriydi.

Bugün ki geldiğimiz noktada Kayseri Şeker’den, başka kokuların hatta çok daha kötü kokuların geldiğini görebiliriz.

Ben, Kayseri Şeker yazmaya bir buçuk yıl süren araştırmalarla başladım. Köşe yazılarına başladıktan sonra hem içeriden, hem dışarıdan çok daha önemli bilgiler gelmeye başladı.

Hatırlarsınız, 11 Kasım 2022 tarihinde gastepress.com'da yayınladığımız "Hüseyin Akay'ın 'Kahraman' dediği emekli albay Levent Göktaş hakkında dava açıldı!" başlıklı haberimizde "Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasını tamamlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'ın 2016'da 'O bir kahraman' diye paylaşım yaptığı ve Kayseri Şeker'de ağırladığı emekli albay Levent Göktaş'ın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında dava açtı. İddianamede şüpheliler, 'tasarlayarak öldürme', 'suç örgütü yöneticiliği ve üyeliği' ile suçlandı" ifadelerini kullanmış Hüseyin Akay ve Levent Göktaşın yakınlığını yayınlamıştık.

Sonrasında 19 Aralık 2022 tarihinde yaptığımız haberde ise, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı, Ankara Arena Spor Salonu'ndaki konuşmasında "Kayseri Şeker'de büyük vurgunlar var, buradan ilan ediyoruz, bir örnek olarak o vurguncunun tepesine bineceğiz. Türkiye'de vurgunculuğa izin yok, bekleyin" demişti. Levent Göktaş'ın Türkiye'ye gelişiyle birlikte gözler Doğu Perinçek'e çevrildi demiştik.
Gelelim şimdi bu konuların detayına ve merak ettiğimiz sorulara.
Sayın Başkan Hüseyin Akay, benim merak ettiğim sizin Levent Göktaş ile olan ilişkiniz ve samimiyetiniz derecesi nedir?
Öyle ya, paylaşımda bulunduğunuz fotograflara baktığımızda Levent Göktaş ile çok iyi bir dost izlenimi gözlerden kaçmıyor.
Şimdi bu konudan önce bir yönetici düşünün, bu yöneticiyi atayan kişiler fetöden içeride, kendi atadığı peşpeşe 3 genel müdür yargılanıp ceza alıyor, atadığı müdürler yargılanıyor, dosyalar devam ediyor, sonra tüm siyasiler fabrikadan çıkmıyor. Peki, bir albay fabrikayı hangi sebeple ziyaret ediyor, Kooperatif başkanı tarafından kahraman ünvanını alıyor ama bakıyoruz ki bu adamda fetöcü çıkıyor.
Şimdi gelelim edindiğim özel bilgiler ışığında, bu konu ile ilgili asıl sorulara:
SORU: Geçtiğimiz günlerde FETÖ terör örgütü kapsamında uzun zamandır aranan Levent Göktaş Bulgaristan'da yakalanarak ülkemize getirildi. Ne tesadüftür ki, FETÖ şüphelisi Levent Göktaş 15 temmuz hain darbe girişiminden sonra Kayseri Şeker Fabrikasını ziyaret ediyor ve Hüseyin Akay beyde ağırlıyor. Sonrasında Kooperatif Başkanı Hüseyin Akay beyin övgülerine mazhar oluyor. Peki bu ziyaret masum bir ziyaret miydi?
SORU: Sayın Başkan peki bu süreçten sonra Levent Göktaş ile Ankara'da defalarca buluştuğunuz doğru mudur?
SORU: Daha da ilginci bu süreçten sonra fabrikadan ve iştirak şirketlerinden Levent Göktaş'ın damadının yürüttüğü onlarca ihale, farklı şirketlere verilmeye başlandı mı? (Ne tesadüftür ki bu ihale veya iş alan bir çok şirket 1-2 ay önce kurulup işi alıp bitirdikten sonra 1-2 ay içinde tasviye olduğu da bana gelen özel bilgilerin içerisinde yer alıyor)

Bu şirketlerin Levent Göktaş ile doğrudan bağlantısının olmadığını biliyorum ama eminim ki Türkiye Cumhuriyeti devleti nasıl Bulgaristan'dan bulup getirdiyse bu şirketlerin bağlantılarını da bulacaktır.
Şimdi aşağıda madde madde yazacağım, fabrika ve iştiraklerin Levent Göktaş bağlantılı verdiği ihaleler mi, değil mi bakalım bunlara vereceğiniz bir cevap var mı?
ihaleler;
1. Danışmanlık, Kurumsal iletişim, Reklam, İnsan kaynakları, Turizm hizmetleri
2. Hammadde alımı, Kömür, İşletme kimyasalları
3. Ürün alımı, Gıda, Temizlik malzemeleri, Itriyat
4. Hayvan ithalatı, 2016-2021 tarihleri arası çeşitli zamanlarda toplam 8.000 hayvan
5. Finansal danışmanlık
6. Çeşitli büro malzemeleri alımı
7. Makine ekipman alımı, İşletme için kullanılacak makineler yedek parçaları
8. İnşaat işleri, Turhal fabrika, Gemerek çiftlik, Bölge müdürlüğü
9. Gübre ilaç alımı, Kimyevi gübre, Organ amineral gübre, Çeşitli tarımsal ilaçlar
Sayın başkan bu yazdıklarım ile ilgili ne zaman, nerede, nasıl isterseniz cevaplarsanız bende aynen cevabınızı da yayınlarım.
Sizin basın biriminizde benim her  türlü bilgim var gastepress.com internet haber sitemizin iletişim ve mail adresleri mevcut, siz bu sorulara sayfalarca cevap verseniz bile tek bir harfine dokunmadan yayınlarım. Bundan da emin olduğunuzu ve beni gıyabımda ne kadar tanıdığınızı da çok iyi biliyorum.
Eğer cevap verirseniz diye diyorum, sizin verdiğiniz cevaplara tatmin olurum olmam ya da kamuoyu tatmin olur olmaz artık orasını bilemem.
NOT: Ama önce asıl konu olan 75 işçinin çıkartılmasıyla ilgili çıkartılan işçilere, ailelerine ve kamuoyuna bir açıklama borçlusunuz. Sadece siz de değil bu Şehri yönetenlerin, bu şehir de bulunan tüm siyasi parti ve STK’ların yöneticilerinin, Belediye Başkanlarının bir açıklama borcu var. Buradan da bu konuda hepinizinde veballi olduğunu da hatırlatmak isterim…
Kalın sağlıcakla….