Yeni filminin muhtemelen son filmi olacağını açıklayan dünyaca ünlü İngiliz yönetmen Ken Loach, bunun sebebi olarakta ilerleyen yaşının ve görme kaybının film çekmesini zorlaştırdığını söyledi.

'YAŞLI BİR ATIN YARIŞA KATILMASI GİBİ'

Yakında vizyona girecek The Old Oak filminden sonra yönetmenliğe veda etmeyi düşündüğünü belirten 86 yaşındaki Loach, ilerleyen yaşının ve görme kaybının film çekmesini zorlaştırdığını açıkladı. The Wind That Shakes the Barley filmiyle 2006'da Cannes'da Altın Palmiye kazanan ve politik filmleriyle sinema tarihine damga vuran Loach, Hollywood Reporter'a açıklamasında “Yeniden bir film yapabilir miyim bilmiyorum. Yaşlı bir atın yarışa katılması gibi. İlk engelde düşerim diye düşünüyorum” dedi. Bir filmin tamamlanmasının birkaç yıl sürdüğünü kaydeden Loach, o zamana kadar 90 yaşına geleceğini ve hafızasının zayıflaması nedeniyle zorlandığını belirtti.

DEVAM ETMESİNİ UMUYOR

Loach'ın beraber çalıştığı senarist Paul Laverty ise hâlâ anlatacak çok hikayesi olduğunu ve yönetmenliğe devam etmesini umduğunu ifade etti.

2013 yılında da buna benzer bie açıklama yapan Ken Loach, emekliliğe yakın olduğunu söylemiş, sonrasında I, Daniel Blake ve Sorry We Missed You gibi başarılı filmlere imza atmıştı.