Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan gece yarısı bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda "418 milyar dolar ile ilgili çok kararlı olduğumun tekrar altını çizmek isterim. Her kuruşu bu milletin insanlarına geri verilecek. Kim olduğunuz, nasıl düşündüğünüz, kime oy verdiğinizin hiçbir önemi yok; bu para sizin, hakkınızı alacaksınız" ifadelerinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre önce yaptığı açıklamalarda hazine'den 418 milyar dolar çalındığını tespit ettiklerini, bu nedenle suikast tehditi aldığını belirtmişti.

"418 MİLYAR DOLARIN RAPORLARINI İSTİYORUM"

Kılıçdaroğlu daha sonra konuk olduğu bir televizyon programında şunları söylemişti:

“Bakın şimdi gerçekten Sayıştay’a gideceğim. Biz bir rapor hazırlattık; Türkiye’nin 418 milyar dolar parasının iç edildiğini biliyoruz. Şimdi bizim bütçemizi parlamento kabul eder, bütçenin nerelere harcandığını denetleyen kurum da Sayıştay. Kimin adına denetler? TBMM adına denetler. O zaman TBMM adına denetim yapan kurumun bizim hassasiyetlerimizi dikkate alması gerekir. Sadece bizim değil 85 milyonun hassasiyetlerini dikkate alması gerekir. Sayıştay’ın raporlarını alacağız ve bakacağız. 418 milyar dolar paranın nerelere nasıl iç edildiğini o raporlarda görmek istiyoruz biz. O raporlarla bizim raporları karşılaştıracağız.”
(Cumhuriyet)