Altılı Masa'nın kararı ile ortak aday Cumhurbaşkanı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Millet İttifakı'nın ortak adayı olan Kılıçdaroğlu'na destek veren  İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin yanı sıra Meclis'te grubu olan paritler ve yer almayan partilerde de destek araması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun, “Bu sofra Halil İbrahim sofrası, bu sofra Millet sofrası. Herkesi kucaklamak için çalışacağız” mesajı veren bir kampanya yürüteceğini belirten çalışma arkadaşları başta HDP olmak üzere seçime girme yeterliliği olan birçok partinin desteğinin aranacağını ileri sürüyor.

Bu kapsamda Kılıçdaroğlu için çok sayıda partiden destek istenmesi bekleniyor. Altılı Masa’da yer alan partilerin yanı sıra destek aranacak partiler arasında Bağımsız Türkiye Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Halkların Demokratik Partisi, Memleket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Sol Parti, Yeşiller ve Sol yer alıyor. Partilerin tutumu ise yapılan ziyaretler ve yetkili kurullarda yapılan tartışmaların ardından ortaya çıkacak.