CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Mart'ta Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'yi parti binasında ziyaret etmişti. İki lider arasındaki bu görüşme sonrası detaylar merak ediliyordu. Kılıçdaroğlu-İnce arasında neler görüşüldü, bir anlaşmaya varıldı mı? Sürece dair son kulis bilgilerini CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova paylaştı.

Dicle Canova'nın açıklamaları şöyle:

Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi'ni ziyaretinin ardından gelişmeler çok hızlı yaşanıyor. Görüşmenin içeriğine ilişkin kulislere yeni bilgiler düşüyor. Muharrem İnce'nin kendisine yönelik sosyal medya üzerinden yapılan baskıları gündeme getirdiğini öğrendim. CHP ile ilişkili imasında bulunarak, 'Troller bana saldırıyor' siteminde bulunmuş İnce. Hatta bir takım FETÖ'cü hesaplardan kendisine yönelik itibar suikastı girişiminde bulunduğu, bazı trollerin de CHP içinden yönlendirildiği gibi imalarda bulunduğu söyleniyor. Kılıçdaroğlu'nun da 'Bunlar benim alanımda değil. Bize de saldırıyorlar. Size bir tek CHP'li saldırırsa bunu doğru bulmam' dediği belirtiliyor. Bunun üzerine İnce'nin bir isimden örnek vererek sitemini sürdürdüğü, çok bilinen tanınan, bir araştırmacıdan bahsettiği ve kendisine hakaretler ettiği anlatılıyor.


KARDEŞ PARTİMİZSİNİZ

Kılıçdaroğlu'nun da bunun üzerine 'Partinin yöneticisi değil, üyesi değil, milletvekili değil. Olsa gereğini yaparım. Size hiçbir CHP'li kötü söz söylemedi, söylemeyecek güvencesi verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun 'Siz bizim kardeş partimizsiniz, kaldı ki diğer partilere yapılmasını asla doğru bulmam' ifadesini kullandığı da yine kulislere yansıdı. Bu diyalogdan sonra da müsaade istendiği belirtiliyor.


CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN TALİMAT

İş birliği, teklif bunların gündeme gelmemesi şaşırtmıştı. Kılıçdaroğlu kurmaylarına 'Ne bir cumhurbaşkanı adayı olarak bana, ne de iki cumhurbaşkanı adayının pazarlık etmesi yakışmazdı' diyerek aktarmıştı. Zaten o görüşme öncesinde Kılıçdaroğlu, "Diğer partilere gerçekleştirdiğimiz ziyaretler kapsamında gidiyoruz, ona uygun davranacağız' dediği aktarılıyor.

KARŞILANAMAZ TALEPLER

Şimdi peki sonra ne oldu? CHP cephesinden edindiğim bilgilere göre bazı temasların olduğu belirtiliyor. Muharrem İnce'nin 2018'de cumhurbaşkanı adayı olduğu süreçte kendisine yakın çalışan bir CHP'li bir parti kurmayının devreye girdiği ancak bir sonuç alamadığı söyleniyor. CHP cephesi diyor ki, karşılanmaz taleplerden dolayı görüşmenin müzakereye dönüşmesi ifade ediliyor.


"YOLUMUZA DEVAM EDERİM"

Memleket Partisi'nin nabzını tuttuğumda o toplantıdan sonrasında bize söylenen bir şey yok denmişti. Derleyip toplaması gereken CHP, biz yolumuza devam ederiz mesajı vermişti.

ÇEKİLSE BİLE PUSULADA YER ALACAK

Bugün Resmi Gazete'de yayımlandı, artık Muharrem İnce de cumhurbaşkanı adayı. Bu saatten sonra herhangi bir cumhurbaşkanı adayı çekilse bile o kişi pusulada yer almaya devam edecek. Bu saatten sonra İnce kararını değiştirir mi, CHP devreye girer mi? Her şey olabilir... Siyasette 24 saat uzun. 40'ın üzerinde gün var. Listeler verilecek ona da 10 gün var. Edindiğim bilgilere göre temas oldu ama sonuçsuz kaldı. Yollarına ayrı ayrı devam edecekler gibi görünüyor.