Kayseri'de konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesi miting alanından "iktidar" sloganları yükseldi. Gençlerin sloganlarının ardından "Halkın iktidarını istiyor musunuz?" diyen Kılıçdaroğlu "O zaman çalışacağız, herkesi ikna edeceğiz" dedi.

Kayseri’yi yine bölgenin en güçlü illerinden biri haline getirmek zorundayız, diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce çıkanlar şöyle:

Kayseri Orta Anadolu’nun kilit kenti. Yıllardır hızlı tren sözü veriyorlar, 22 yıldır yapamadılar. Ama unutmayın Bay Kemal söz verdi mi sözünden dönmez, o hızlı tren buraya gelecek. Beşli çetelerin at koşturduğu bir Türkiye’yi değil, herkesin sokaklarında huzur içinde gezdiği bir Türkiye inşa edeceğiz. Devlet soygunculara hizmet etmez, soygunculara hizmet eden bir devlet anlayışından vatandaşına hizmet eden bir devlet anlayışını getireceğiz.

EMEKLİYE VERDİĞİ SÖZÜ HATIRLATTI

Bütçede para var. Siyasi iktidar emekliye para vermeyeceğim dedi. Ben israr ettim. Asgari ücret kadar vereceksin dedim. Allah izin verirse Kurban Bayramı'nda hesabına 15 bin lira yattığını göreceksin. Parayı nereden bulacaksın diyor. 5'li çeteye nasıl para buluyorsan. Ben de bulacağım ve emekliye o parayı vereceğim. Açlık sınırının altında emekliye aylık veriyorsan bunda adalet yok demektir.

Gençler size sözüm söz, beni cumhurbaşkanı seçtiğinizde çok rahat bir şekilde eleştireceksiniz. O özgürlüğü vereceğim sizlere, eleştiri kadar değerli bir şey yoktur.

KORUMALARINI DURDURUP SAHNEYE ATLAYAN GENÇLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Sahneye fırlayan bir genci uzaklaştırmak isteyen korumalarına "bir şey olmaz fotoğraf çekecek" diyerek engel olan Kılıçdaroğlu, konuşmasına ara verip fotoğraf çektirdi.

Kılıçdaroğlu miting biterken "Ekrem Başkan'ın çok güzel bir sloganı var" dedi. Tüm Kayseri'de "Her şey çok güzel olacak" sloganı yankılandı.