Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Rusya'ya yaptırım uygularız" ve "Rusya seçimlere müdahale edebilir" çıkışları gündemde.

Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu, Kırım Kalkınma Vakfı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği, 14 Mayıs seçimleri öncesi bu konuya değinen bir bildiri yayınladı.

İşte o bildiri:

"Ülkemiz, hepimizin malumu üzere hem Cumhurbaşkanlığı hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi için vekil seçimlerine gidiyor. 

Bu süreç zarfında sivil toplum kuruluşları olarak bağımsız duruşumuzu ve her siyasi oluşuma olan eşit mesafeli tavrımızı korumayı amaçladık. Bu hususta da her zaman istikrarlı davrandık.

İçerisinde yaşadığımız toplum tarafından 'kritik' addedilen bu seçimlerin ışığında bazı hususlara dikkat çekmek isteriz: 

Biz Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu, Kırım Kalkınma Vakfı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği olarak; ülkemiz içerisinde yaşayan ve nüfusu milyonları aşan Kırım Tatar kökenli vatandaşlarımızın da taleplerinin dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. 

Bu bağlamda hem Türkiye'deki hem de ata toprağı Kırım'daki Kırım Tatarlarının ve Kırım'ın, Karadeniz'in ve bölge coğrafyasının güvenliği göz önünde bulundurularak komşu ülke ve halklarla; özellikle de Rusya Federasyonu ile olan ilişkilerimizin tüm Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partiler nezdinde göz önünde bulundurulmasını isteriz.

Biz, Türkiye'deki Kırım Tatar Diasporası olarak her aday ve her siyasi partiye kurumsal bağlamda eşit mesafede yaklaşıyoruz. Bu Pazar, yani 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerin ardından ülkemiz Türkiye'deki her siyasi lider ve partilerin de bizim isteklerimizi dikkate alacağını umuyoruz. 

Seçimlere girecek tüm Cumhurbaşkanı adaylarına, siyasi partilere ve bu partilerden milletvekili adayı olan tüm siyasilere başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu, 

Kırım Kalkınma Vakfı ve 

Uluslararası Kırım Dostları Derneği adına 

Genel Başkan Ünver SEL"