Çek sınırına yakın aynı adı taşıyan bir kasabada bulunan Freistadt Kliniği, yaşlı hastanın birçok hastalığa yakalandığını söyleyerek,  ‘’Önceki hastalıklar bacaklarını, sol bacağının kesilmesini gerektirecek kadar etkiledi’’ dedi. 

3 GÜN SONRA FARK EDİLDİ

Klinikten yapılan açıklamada, “18 Mayıs Salı günü, kalite güvence standartlarına rağmen, 82 yaşındaki bir adamın yanlış bacağının kesildiği için derinden şok olduk” denildidi ve hatanın ilk olarak Perşembe günü bir bandaj değişiminde fark edildiğini ekledi. 

Kliniğin tıbbi direktörü Norbert Fritsch bir basın toplantısında, “Bu başarısızlığın nasıl olabileceğini bulmalıyız’’ diyerek, kamuoyundan özür diledi” dedi. Avusturya haber kuruluşu Heute, hastanın hastalığı nedeniyle hatayı başlangıçta fark etmediğini bildirdi. 

YENİDEN OPERASYON GEÇİRECEK

Fritsch, ‘’Maalesef, sol yerine sağ bacağın kesildiği hata, bir dizi talihsiz durumun bir sonucu olarak meydana geldi. Olanları araştırıyorum ve standartlarını gözden geçireceğim’’ dedi. 

Hastaya psikolojik yardım önerildi ve sol bacağını uyluğun ortasından çıkarmak için başka bir operasyon geçirmesi gerekiyor. (Guardian)