Tıp dergisi JAMA Pediatrics tarafından yayınlanan bu konudaki birçok çalışmanın analizi, çocukların ve ergenlerin şaşırtıcı bir şekilde yüzde 22'sinin beslenme bozukluğu belirtileri gösterdiğini buldu.

DÜNYA GENELİNDE İNCELEME

Beslenme bozukluğu, sık sık diyet yapma, inişli çıkışlı kilo ve yemek yemeyle ilişkili suçluluk duyguları gibi birçok şekilde olabilir. Bilim insanları, meta-analizleri için veri toplamak amacıyla ABD, İngiltere, İspanya, Almanya, Çin, Güney Kore ve Slovenya dahil olmak üzere 16 farklı ülkeden 32 çalışmayı analiz etti.

Nihai sonuç, 5 çocuk ve ergenden 1'inden fazlasının düzensiz yeme davranışları sergilediğini gösterdi. Çalışmaya göre, bu sayılar kızlar, daha büyük çocuklar ve vücut kitle indeksi daha yüksek olanlar arasında daha yüksek.

‘MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR’

Çalışmada, "Epidemiyolojik bir bakış açısıyla, düzensiz beslenmenin büyüklüğünü ve risk altındaki popülasyonlardaki dağılımını belirlemek, bunları önleme, tespit etme ve bunlarla başa çıkma amaçlı eylemleri planlamak ve yürütmek için çok önemli" diye kaydedildi.

Meta-analizin yazarları, "Yeme bozuklukları, yaşamı en çok tehdit eden psikiyatrik sorunlar ve bu koşullara sahip insanlar, genel popülasyondan 10 ila 20 yaş daha genç ölür" ifadelerinde bulundu.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER