Balistik füze denemeleriyle gündemden düşmeyen Kuzey Kore, bu kez askeri yeteneklerini ciddi ölçüde geliştirecek uydu fırlattı. fırlatma başarısız olurken, çevre ülkeler füze nedeniyle alarma geçti. 

Güney Kore'nin başkenti Seul'de yaşayanları, tahliye çağrısı yapan hava saldırısı sirenleri ve cep telefonu uyarıları sarstı. Dokuz aylık bir çocuğu olan ve yaklaşık 10 milyon nüfuslu yoğun nüfuslu şehirde yaşayan Lee Juyeon, "Çok paniğe kapıldım. Acil yardım hattı meşguldü ve internet yavaştı. Yani, gerçekte ne olduğunu bilmeden, bebeğimle birlikte bodruma inmek üzereydim" dedi. 

BELEDİYE BAŞKANINDAN MESAJ

Reuters’ta yer alan habere göre, Seul sakinleri, nükleer silahlı komşularından gelen tehditlerin gölgesinde yaşamaya alışkın olsalar da, şehirdeki pek çok kişi arasında risk ve nasıl yanıt verileceği konusunda bir kayıtsızlık unsuru ortaya çıktı. 

Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon, şehrin alarmı nedeniyle kafa karışıklığından dolayı özür diledi, ancak kamu güvenliği için bir önlem olarak bir tane gönderme kararını savundu. Şehrin gelecekte mesaj ve uyarı sistemlerini iyileştireceğini söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER