14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, yurt içinde ve uluslararası basında seçimlere yönelik tahmin, analiz ve değerlendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İMAMOĞLU'NA 'JOKER' BENZETMESİ

Sözcü'de yer alan habere göre, Fransa’nın çok okunan gazetelerinden Le Monde’da yayınlanan analizde, “Türkiye’de seçimler: İstanbul’un jokeri, Ekrem İmamoğlu” başlığını kullandı. Analizde, “14 Mayıs’taki seçimler yaklaşırken İstanbul’un belediye başkanı Erdoğan’ın karşısındaki muhalefetin öne çıkan figürü. Eğer muhalefet kazanırsa, İmamoğlu cumhurbaşkanı yardımcısı olacak fakat birçokları onu bir gün ülkenin başında görmeyi hayal ediyor” denildi.

'İMAMOĞLUNU KUCAKLADILAR'

İmamoğlu’nun düzenlediği mitinglere ilginin arttığını belirtilerek, “İstanbul’un belediye başkanı uzun mesafe koşucusu gibi haftalardır ülkeyi boydan boya ziyaret ediyor” yorumu yapıldı. Haberde, “Seçimler 14 Mayıs ve bu 52 yaşındaki seçimle göreve gelen yetkili Türkiye’yi iyileştirmek için çalışıyor. Her yerde kollar ona uzanıyor ve eller sallanıyor, İmamoğlu’nu kucakladılar” denildi.

ERDOĞAN'I YENMEK İÇİN BİR ARADALAR

İmamoğlu,Meral Akşener ve Mansur Yavaş’ın da Kılıçdaroğlu'na destek verdiği hatırlatılırken, “Hepsi, Erdoğan’ı yenmek için bir arada. Mitinglerde Ekrem Başkan deniyor fakat bu hem belediye başkanlığına gönderme yapıyor olabilir fakat aynı zamanda cumhurbaşkanlığına da gönderme anlamına gelebilir” denildi.

'CHP İÇİN BİR JOKER GİBİ'

Le Monde’daki haberde, “Anketlere göre Erdoğan’ı açık ara yenebilecek tek isim olan İmamoğlu kendisi için değil başkası için çalışıyor. Fakat buna rağmen kendisini sahne ışıklarının altında tutuyor ve CHP için bir joker gibi bir anda muhalefetin seçim kampanyasına heyecan katıyor. Halihazırda zirveyi görmüş biri için bunun yutması ne kadar zor bir hap olduğunu kimse bilmiyor” yorumu yapıldı.

Makalede İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası da hatırlatıldı. Analizde, “O hırslı biri olarak tanınıyor ve onu bu şekilde aktif bir halde görmek, yetkililerin neden onun kanatlarını kesmeye ve adaylığını engellemeye çalıştıklarını daha iyi anlıyoruz” denildi.