Gündem

'Londra'da edindiğim 163 metrekarelik...' Mehmet Şimşek'ten ortalık açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'ihale kralı' ile bilinen bir şahıs ile Londra'da ortak şirket kurduğu iddialarına ilişkin yanıt verdi. Şimşek açıklamasında, "Yalnızca konut alımı amacıyla ortak kurulan şirketin başka herhangi varlığı da yoktur" ifadelerine yer verdi.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyada gündem olan bir fotoğraf karesine ilişkin açıklama yayımladı.

Şimşek'in 'ihale kralı' olarak anıldığı belirtilen Abdurrahman Reşitoğlu ve yeğeni Selman Reşitoğlu ile bir fotoğraf karesinde yer aldığı görülmüştü. Şimşek'in Reşitoğlu ile Londra'da ortak şirket kurduğu iddia edilmişti.

Şimşek iddialara, "Bakan olmadığım Ağustos 2021’de İngiltere’de yalnızca konut alımı amacıyla Sayın Abdurrahman Reşitoğlu ile ortak kurulan şirketin başka herhangi bir ticari faaliyeti yoktur. Yalnızca konut alımı amacıyla ortak kurulan şirketin başka herhangi varlığı da yoktur" şeklinde yanıt verdi.

ŞİMŞEK İDDİALARA YANIT VERDİ

X hesabından iddialara yanıt veren Şimşek, şunları kaydetti:

"Bakan olmadığım (Temmuz 2018 - Mayıs 2023) dönemde Londra ve Batman'da çekilmiş birkaç fotoğraf ile Londra’da edindiğim 163 metrekarelik konut üzerinden sosyal medyada bir algı operasyonu yürütülmektedir. 

Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamaları yapmak zaruri olmuştur:

Sosyal medyada ‘ihale kralı’ olarak lanse edilen şahısla herhangi bir ticari ortaklığım yoktur. Söz konusu kişiyle aynı karede yer aldığım görseller bakanlık görevinde olmadığım dönemde Londra ve Batman’da çekilmiştir. 

Bakan olmadığım Ağustos 2021’de İngiltere’de yalnızca konut alımı amacıyla Sayın Abdurrahman Reşitoğlu ile ortak kurulan şirketin başka herhangi bir ticari faaliyeti yoktur. Yalnızca konut alımı amacıyla ortak kurulan şirketin başka herhangi varlığı da yoktur. 

Söz konusu konut, Bakan olduğum 3 Haziran 2023 tarihli mal beyanımda yer almıştır.

Sadece birkaç fotoğraf ve edindiğim bir konut üzerinden ihalelere karışmışım gibi yapılan gerçek dışı haberleri kınıyorum. 

Tüm bu mesnetsiz iddialar, şahsımı ve başarıyla uygulamakta olduğumuz programı hedef alan bir itibar suikast teşebbüsüdür. Bu çabalar başarısız kalmaya mahkumdur. 

Bu haber görünümlü senaryolar üzerinden itibarıma verilmeye çalışılan zararın tazmini için her türlü hukuki hakkım saklıdır."