Yeni yayınlanan bir röportajda Le Parisien gazetesine konuşan Macron, Le Pen'in ülkede devam eden kargaşanın en büyük siyasi kazananı olmaya hazır olduğunu söyleyerek "Ülkedeki zorluklara yanıt veremezsek ve yalan söyleme veya gerçekleri inkar etme alışkanlığı edinirsek, Marine Le Pen iktidara gelecektir" uyarısında bulundu.

‘HALKI YENİDEN KAZANMALIYIZ’

Le Pen ve benzerlerinin ana aracının “popülizm” olduğu düşünülürse, merkezcilerin söz verme alanında sağcılarla rekabet etmesinin imkansız olduğunu da ekledi. Macron, bunun yerine, "yeniden sanayileşme, ekoloji ve kamu hizmetlerimiz için mücadele" zorlukları için çalışarak gerçek eylem yoluyla seçmenleri geri kazanmaları gerektiğini söyledi.

Macron ayrıca, emeklilik reformunu savunarak bu konudaki tek gerçek hatanın, desteklenmeyen düzenlemeyi halka yeterince anlatmamak olduğu şeklindeki duruşunu yineledi. 

LE PEN ‘MACRON HALKTAN KOPTU’ DİYOR 

Üç kez cumhurbaşkanlığı adaylığında kaybeden ve son iki adaylığını Macron'a kaptıran Le Pen, Macron’u Fransız halkı ile "toptan bir kopuş" yaratmakla suçladı. BFM TV'ye konuşan aşırı sağcı, Macron'un reformuyla "tamamen sığınağa düştüğünü" söyleyerek "Dinlemeyi ve iradesine saygı duymayı reddettiği bir halkın öfkesini uyandırmadan artık başkanlık sarayından ayrılamaz" ifadelerini kullandı. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER