Şeker'e yöneltilen "kiralık katil" suçlamalarının yer aldığı soruşturmada takipsizlik kararı çıkarken delil olarak sunulan mesajların sahte olduğu belirlendi.

'PLANLI CİNAYET' BAŞVURUSU

Çıkan arbedede hayatını kaybeden Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç ve kardeşi Niyazi Remzi Duran'ın 'planlı cinayet' diyerek savcılığa başvurmuştu.

AİLE 8 KİŞİDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Ayşe Dırla, sevgilisi Murat Hanlı, eski kocası ve kız kardeşi Figen Dırla’nın da aralarında bulunduğu 8 kişiden şikayetçi olan aile Şeker’in 'kiralık katil' olduğunu iddia etmişti.

SAHTE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Buna delil olarak da Kadir’in adının geçtiği bazı Instagram mesajlarını gösterilirken Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada, söz konusu uygulamadaki mesajlarının sahte olduğu belirlendi.

INSTAGRAM MESAJLARI

Dilekçeyle birlikte savcılığa verilen mesajlara göre, 'adarcananyazcan' adlı hesaba, 'demirelozcanan' isimli hesaptan "Kadir parka yerleşti Murat, haberin olsun. O it gelmek üzere dikkat et, görmesin seni" mesajının atıldığı ve buna cevap olarak da "Tamam gülüm" mesajı geldiği kaydedildi.

KADİR'İN PLANIN İÇİNDE OLDUĞU GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILMIŞ

Mesajlarda tarih ve saat bilgisi bulunmazken Kadir’in planın içinde olduğu gösterilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

MESAJLAR HAZIRLANMIŞ

Söz konusu mesajları, arbedede ölen Duran'ın Yusuf Özten adlı bir arkadaşının hazırladığı ve amacının da Duran'ın ailesinden para koparmak olduğu öğrenildi.

BİLGİLER KARŞILIĞI PARA TALEBİ

Özten, Duran'ın annesi ve avukatını arayarak elinde mesajlar olduğunu belirttikten sonra Duran'ın kendisine borcu olduğunu ve bilgilerle beraber bu parayı talep ettiği de ifade etti.

ÖZTEN: YALANCI ŞAHİTLİK YAPMAM İSTENDİ

İfadesinde, Duran'ın arkadaşı olduğunu ve öldüğünü sonradan duyduğunu kaydeden Özten, ailesiyle irtibata geçtikten sonra Duran'ın annesi tarafından yalancı şahitliğe zorlandığını, tehdit edildiğini ve bunun üzerine CİMER'e şikayet ettiğini öne sürdü.

SORUŞTURMAYA GEREK OLMADIĞI KARARI

Savcılık Instagram mesajlarının sahte olduğunun altını çizerek takipsizlik verdi. Kadir Şeker’in azmettirildiğine ilişkin bir soruşturmaya gerek olmadığını belirtti.