Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Mart'a ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

Son tahminlere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu'nun iç kesimlerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR GELİYOR

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

"BAHAR YAĞMURLARI 4-5 GÜN SÜRECEK"

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, salı gününden itibaren bahar yağmurlarının önce Batı'da sonra tüm Türkiye'de 4-5 gün görüleceğini söyledi. Şen şunları kaydetti:

Erdoğan'dan benzinlik ziyareti! Vatandaşlarla sohbet etti Erdoğan'dan benzinlik ziyareti! Vatandaşlarla sohbet etti

"Bugün pazar... Doğu Anadolu'daki kar yağışı gece sonlanacak Hafta başında sıcaklıklar 5-6 derece yükselecek ve Batı ve Kuzey bölgelerde bahar havası görülecek. Salı gününden itibaren bahar yağmurları önce Batı'da sonra tüm Türkiye'de 4-5 gün görülecek."