Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Deştin ile Menteşe ilçesine bağlı Bayır köylerinin ortak sınırında bulunan alana yapımına devam edilen çimento fabrikasına malzeme taşıyan kamyonu 3 Nisan günü köylüler tarafından durduruldu. 

JANDARMA'DAN KÖYLÜLERE 'SABAH BASKINI'

Nöbetlerine yolda devam eden köylüler sahur ve iftarlarını nöbet alanında yaparken sabaha karşı 04.30 sıralarında jandarma ekipleri köylülere müdahale etti.

11 KÖYLÜ GÖZALTINDA

Deştin Çevre Platformu Eş Sözcüsü Haluk Özsoy, 11 köylü darbedilerek gözaltına alındığını söyleyerek, "Firma ve jandarma birlikte eş zamanlı plan kurarak aynı anda saldırdı. Jandarma arkadaşlarımızı gözaltına alırken firma da birlikte kurdukları planın üstüne düşen kısmını yerine getirdi ve aradan kaçtı" dedi.

'KOLLUK GÜÇLERİ ŞİRKETİN YANINDA'

Muğla Barosu'na bağlı köylülerin gönüllü avukatlarından Barış Aydın, "Direniş çadırında bekleyen köylülerimizden 11'i gözaltına alındı. Şirket ve köylüler arasında çevre konusuna ilişkin köklü bir problem var. Kolluk görevlileri maalesef şirketin çıkarları için filli bir müdahalede bulundu. Müdahale öncesi jandarma ile şirketin beraber planladığı çok açık. Müdahaleyle beraber kamyonların da o alana dayanmış olduğu görülüyor. Bu açık işbirliği kamuoyu tarafından değerlendirilmeli" diye konuştu. 

Fotoğraf: Evrensel Gazetesi