Art arda ikinci hafta sonu düzenlenen gösteriler, Paris'teki mitinge bizzat katılan Florian Philippot liderliğindeki sağcı Les Patriotes Partisi tarafından düzenlendi.

Politikacı, Pazar günü Ulusal Barış Yürüyüşü olarak adlandırılan etkinliğin, Fransa başkentinde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı geçen haftaya göre daha fazla katılımcı çektiğini söyledi. Philippot'a göre, Fransa genelinde yaklaşık 30 başka yerde de daha küçük ölçekli NATO karşıtı protestolar düzenlendi.

‘NATO VE AB’DEN ÇEKİLİN’ ÇAĞRISI

Protestocular, üzerinde "Barış İçin" yazılı büyük bir pankart taşıyarak Paris sokaklarında yürüdü. Eylemciler, Fransa'nın hem NATO'dan hem de AB'den çekilmesi çağrısında bulundu ve Ukrayna'ya silah tedarikinin durdurulması gerektiğini söyledi. Protestocular ayrıca Fransa lideri Emmanuel Macron'a karşı "Macron defol!" sloganları attı.

LE PEN’İN ESKİ YARDIMCISI

Aşırı sağcı Philippot, Ukrayna'ya silah tedarikine karşı çıkarken, geçen sonbahardan bu yana Fransa'nın NATO ve AB üyeliğine karşı aktif olarak protestolar düzenliyor. Philippot, 2012-2017 yılları arasında Fransa'nın en büyük muhalefet partisi olan ve geçen yıla kadar Marine Le Pen liderliğindeki Ulusal Ralli'nin genel başkan yardımcısıydı. 41 yaşındaki politikacı, Ulusal Ralli'den ayrıldıktan sonra kendi sağcı partisi Les Patriotes'i kurdu.