Etnik Arnavut belediye başkanlarının geçen ay yapılan oylamalardan sonra ülkenin kuzeyindeki Sırp çoğunluk bölgesinde göreve başlamasından bu yana bölgede artan huzursuzluk nedeniyle, NATO güçleri, alarma geçerek bölgeye 700 kişilik ek asker konuşlandırılacağını bildirdi. 

Zvecan kasabasında, ABD, Polonya ve İtalya'dan isyan önleme teçhizatına sahip onlarca NATO askeri, Sırpların Arnavut belediye başkanını protesto etmesine karşı bir belediye binasını güvenlik altına aldı.

ONLARCA ASKER YARALANDI

Pazartesi günü Sırp protestocularla çıkan çatışmada Kosova'nın kuzeyindeki üç belediye binasını savunan yaklaşık 30 NATO barış gücü askeri yaralandı. NATO'nun halihazırda Kosova'da yaklaşık 4 bin askeri bulunurken, Genel Sekreter Jens Stoltenberg daha fazla asker gönderilmesine karar verildiğini söyledi.

Oslo'da gazetecilere verdiği demeçte, "Batı Balkanlar için operasyonel yedek kuvvetten 700 asker daha konuşlandırmaya ve yedek kuvvetlerden oluşan ek bir taburu yüksek alarm durumuna geçirmeye karar verdik, böylece onlar da gerektiğinde konuşlandırılabilir" dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER