AFP'ye konuşan bir polis kaynağı, 38 yaşındaki Mohammad Moradi'nin Lyon'un merkezinden geçen Rhone Nehri'nde bulunduğunu söyledi. Kaynak, acil servislerin müdahale ettiğini ancak onu nehir kıyısında hayata döndüremediğini de sözlerine ekledi.

‘BU VİDEOYU GÖRDÜĞÜNÜZDE…’

Moradi Instagram'da bir video yayınlayarak İran'da protestoculara yönelik baskıyı vurgulamak için kendini boğmak üzere olduğunu söyledi ve “Bu videoyu gördüğünüzde ölmüş olacağım" dedi.

Videoda Moradi, "Polis insanlara saldırıyor, çok sayıda oğlumuz ve kızımızı kaybettik, bir şeyler yapmalıyız. Rhone nehrinde intihar etmeye karar verdim. İran halkı olarak bu durumdan çok yorulduğumuzu göstermek bir meydan okumadır” dedi.

Lyon savcıları, "intihar teorisini doğrulamak için, özellikle ilgili kişinin sosyal ağlarda yayınladığı ve canına kıyma niyetini açıklayan mesajları göz önünde bulundurarak" soruşturma başlattıklarını söyledi.

‘KALBİ İRAN İÇİN ATIYORDU’

Bölgede yaşayan İranlılardan Timothee Amini, “Muhammed Moradi İran'da devrimin sesini duyurmak için kendini öldürdü. Sesimiz Batı medyası tarafından taşınmıyor. Kalbi İran için atıyordu, artık rejime dayanamadı" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER