Norveç, Başbakanı Jonas Gahr Støre, “Tanınma olmadan Orta Doğu’da barış olamaz” diyerek açıkladığı kararla Norveç’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde 1967 sınırlarıyla Filistin’i 28 Mayıs’ta tanıyacağını duyurdu. Gahr Støre, “Filistin devletini tanıyarak, Norveç Arap barış planını destekliyor,” dedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, beklenen duyuruyu parlementoda yaptı ve ülkesinin 28 Mayıs'ta bir Filistin devletini tanıyacağını söyledi.

Bulgaristan'da havai fişek fabrikasında patlama: 1 ölü, 1 yaralı var Bulgaristan'da havai fişek fabrikasında patlama: 1 ölü, 1 yaralı var

Norveç ve İspanya’nın ardından İrlanda Başbakanı Simon Harris de, İrlanda’nın Filistin’i resmi olarak tanıyacağını duyurdu. Harris bu kararın İspanya ve Norveç ile koordineli bir şekilde alındığını söyledi ve ilerleyen haftalarda İrlanda, Norveç ve İspanya’nın bu kararını Avrupa ülkelerinde daha ülkenin de takip edeceğine inandığını söyledi.

İrlanda, Norveç ve İspanya’nın Filistin’i tanıma kararlarını duyurmasının ardın Dışişleri Bakanlığı memnuniyet ifade eden bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ‘Filistin’in tanınması, uluslararası hukukun, adaletin ve vicdanın gereğidir’’dedi. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin daha fazla sayıda ülkenin Filistin’i tanıması yönünde çaba harcamayı sürdüreceğini ifade etti.