AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TV 100'de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Seçimlere 14 gün kala yaptığı değerlendirmelerde AK Parti'nin masasındaki son anketi açıklayan Kurtulmuş iddialı konuştu.

Seçim akşamı AK Parti'nin açık ara birinci parti olacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçileceğini söyleyen Kurtulmuş "Bunu neredeyse tüm anketlerde görüyoruz" diye konuştu. Kurtulmuş farkın ise 10-15 puan olduğunu ifade etti.

'SON AYLARDA YÜKSELİŞ İÇERİSİNDEYİZ'

Yeni seçim sisteminde bir tarafın yüzde 50+1 alması gerektiğine vurgu yapan Kurtulmuş, "Sistemin doğası ittifakları zorunlu kılıyor. Son aylarda oylarımızın sürekli bir yükseliş içerisinde olduğunu görüyoruz. Özellikle depremden sonrası süreçte şehirlerimizin yeniden yapılanması konusunda insanlar 'bunu yaparsa Erdoğan yapar' diye düşünüyor. 'Sorunlarımızı çözecek olan yine Erdoğan'dır' diye düşünüyor"

HAYAT PAHALILIĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Özellikle son dönemde artan fiyatlar nedeniyle yaşanan hayat pahalılığına da değinen Kurtulmuş, "Kiraların yüksekliği, hayat pahalılığı gibi sorunları görüyoruz. Atılacak adımları değerlendiriyoruz. Her dönemin kendi dinamikleri var. Şartların değişmesiyle atılan ekonomik adımlar değiştirilir, revize edilir. Burada herhangi bir şey mutlak değildir. KKM mesela, Türkiye'nin şartları sonrası ortaya çıkan bir politika. Dolar, hayatın göstergesi olarak kabul ediliyor. İki yol var ya mal hizmetleri satın alacağız ya da üreteceğiz dışarıya satacağız. Cari açık meselesini böyle kaldıracağız. Pandemi ve Rusya-Ukrayna krizi sonrası Türkiye ayakta kalmayı başardı. 5,6 büyümeyi gerçekleştirdi. Türkiye 253 milyar dolar ihracat yaptı. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması iki kez zam yapılması gibi çok sayıda vatandaşın alım gücünü artıracak tedbirler uyguladık. EYT bile böyle" dedi.