Vietnam hükümeti, Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang’a atıfta bulunarak, Nvidia'nın ülkenin yarı iletken endüstrisini geliştirmek üzere Vietnam'da bir üs kurmayı planladığını açıkladı.

Nvidia'nın CEO'su Huang, Güneydoğu Asya ülkesine yaptığı ilk ziyarette şirketin Vietnam'ı evi olarak gördüğünü belirterek, ülkede bir merkez kurma planlarının olduğunu doğruladı.

Huang'ın Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile görüşmesinin ardından, Vietnam hükümeti tarafından yapılan açıklamada, "Kurulacak üs, Vietnam'ın yarı iletken ekosisteminin ve dijitalleşmesinin gelişmesine katkıda bulunarak dünyanın dört bir yanından yetenekli çalışanları buraya çekecek" ifadesine yer verildi.

Intel'in dünya çapındaki en büyük fabrikası da dahil olmak üzere, büyük çip montaj fabrikalarına ev sahipliği yapan Vietnam, ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimler nedeniyle çip tasarımını genişlemeye çalışıyor.

Yurtdışı telefon kullananlar dikkat! Kayıtsız kullanım süresi değişti Yurtdışı telefon kullananlar dikkat! Kayıtsız kullanım süresi değişti