Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ; Memleket Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi ile ittifak yolunda olduklarını belirtirken, Cumhur İttifakı'na dahil olan HÜDAPAR'a yönelik sert ifadelerde bulundu. Özdağ, "Hiçbir MHP'li HÜDAPAR'ın içinde bulunduğu bir ittifaka oy vermeyecektir." dedi.

'ATATÜRK ÇİZGİSİNİ BENİMSİYORUZ'

"Kuracağımız bu ittifak, cumhuriyet değerlerini ve Atatürk çizgisini benimseme ve taşıma misyonu edinmiş bir ittifaktır. Diğer ittifaklara benzemez çünkü cumhuriyet değerleriyle yükseliyor."

'CUMHUR İTTİFAKI'NIN 4. AYAĞI HÜDAPAR'

"Bir tarafta altılı masa ve 7. ayağı HDP, diğer tarafta yerli ve milli olduklarını iddia eden bir Cumhur İttifakı var. Bu ittifakın AKP, MHP ve BBP'den oluştuğu düşünülürken şimdi onun da bu üçlü ayağın ortasında taşıyıcı görevi üstlenen HÜDAPAR'ı görüyoruz."

'ŞERİATÇI PKK'DIR'

"HÜDAPAR dediğiniz parti PKK'nın şeriatçısıdır. HDP nasıl PKK savunucusuysa HÜDAPAR da şeriatçı PKK'dır.

'HİÇBİR MHP'Lİ OY VERMEYECEKTİR'

"Şunu çok net söylüyorum. Ülkücü hareketi, Milliyetçi Hareketi ve MHP'lileri iyi tanırım. Hiçbir Milliyetçi Hareket Partili, HÜDAPAR'ın içerisinde olduğu bir ittifaka oy vermeyecektir. Bazı konularda ters düşmüşmüş olabiliriz ama 90'lı yıllarda Anadolu'da şehit tabutları altına girerek 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diyerek birlikte haykırdığımızı da bilirim. Bu insanlar HÜDAPAR'ın olduğu bir ittifaka oy vermezler"

POLEMİK HABER/ AYKUT METEHAN