CHP lideri Özgür Özel, CHP’nin en çok sıkıntı yaşadığı Hatay’da neden ve nasıl “Lütfü Savaş’la devam” kararı aldıklarına dair soruları yanıtladı.

Seçimde hezimete uğramaları durumunda genel başkanlık değişimi talebi olacağı iddiasına karşı endişeli olmadığı gözlemlenen Özel, aksine 15 Nisan'da Filistin'e gideceğini belirterek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında iddialı bir ana muhalefet partisi lideri olduğu yönündeki görüşü pekiştireceğini savundu.

"HATAY’I AKP’YE EMANET EDECEĞİME LÜTFÜ SAVAŞ’A EMANET EDERİM"

"Lütfü Bey hiç ihtiyaç yokken döndü; 'Bu süreçte beni herkes çok üzdü ama benim kadar üzülen ikinci bir kişi sizi gördüm. Teşekkür ederim. Ben 1 Nisan’da size buraya bizzat gelip teşekkür edeceğim. Borcumu ödeyeceğim' dedi.

Ben kazandığımız takdirde herhangi bir risk görmüyorum. Lütfü Bey, bu seçimi kazanırsa çok ciddi bir siyasi başarı elde etmiş olacak. Kaybederse anlaşılır bir sonuçtu. Ama şu anda kazanmaya yakın bir noktadayız. 1 Nisan'dan sonrasına bir sürpriz olmaz. Bir de ben 1 Nisan günü Hatay’ı AKP’ye emanet edeceğime Lütfü Savaş’a emanet etmeyi tercih ederim."

"HİÇ İHTİYAÇ YOKKEN DÖNDÜ"

Özel, Lütfü Savaş seçimi kazanıp CHP’den ayrılması durumunda ne yapacağını da cevapladı.

CHP'den eğitimdeki olaylar sonrası miting çağrısı CHP'den eğitimdeki olaylar sonrası miting çağrısı

Görüşmemizden ayrılırken en son Lütfü bey, ‘Ben çok zor bir süreci birlikte geçirdik ama siz bana hiç haksızlık yapmadınız’ dedi. Çünkü şuna dikkat ettim; İşin esas sorumluluğunun hükümet olduğunu görerek, Lütfü Bey’in günah keçisi ilan edilmemesine, Lütfü Bey’e vurun abalıya dememeye, bütün sorumluluğu ona yıkmamaya dikkat ettim.’ dedi.

HATAY'DA LÜTFÜ SAVAŞ'TAN BAŞKA ALTERNATİF YOK

CHP’nin Hatay’da Lütfü Savaş’la devam kararı almasına ilişkin diğer sorulara “Anketler Hatay’da bir ‘Hatay ittifakına ihtiyaç olduğunu gösteriyor. AKP ile aramızda üç-dört puan bir fark var. Bazen ileride bazen geride ölçülüyor. Bunun nedeni de Hatay’da duygular çok yüksek. AKP ile CHP arasındaki yarışta TİP, DEM Parti ve diğer sol partiler taraf seçerse seçimi kazanıyoruz” yanıtını verdi.

Anketlere göre Savaş’ın AKP ve MHP seçmeninden de oy aldığını belirten Özel, “Orada AKP’nin karşısında en güçlü seçenek olarak bir başka alternatif yok” dedi. Hatay’da “kent uzlaşısı” temasları yaptıklarını belirten Özgür Özel “Birkaç adım ve süreç içerisinde semerelerini alacağız” dedi.

"BİZE KAYBETTİRMEK ÜZERİNE BİR STRATEJİ VAR"

1989 yerel seçimlerinde sol partilerin başarı yaşamasının ardından 1994 seçimlerinde İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok kenti sol partilerin kaybetmesinin hatırlatılarak, "Bu hezimet yeniden yaşanabilir" iddiasına dair yorumunun sorulması üzerine "Bu benim için değil kentler için kötü olur" değerlendirmesi yaptı.

2019 yerel seçimlerinde HDP'nin hiçbir talebi olmaksızın AKP'ye kaybettirmek için her şeyi yaptığını ifade eden Özgür Özel, 31 Mart seçimlerinde ise tablonun farklı olduğunu söyledi. Özel, "Bu seçimde gücünü AKP'ye değil biraz da muhalefete göstermek talebinde ve görünürde baktığımızda DEM Parti’nin izlediği stratejide kendi sözcüleri, milletvekillerinden okuduğumuz ve yalanlanmayan bir şekilde AKP ile 1 Nisan sonrasına yönelik, yani kayyum atama meselesi başta olmak üzere, çeşitli görüşmeler yapılıyor. Bize kazandırmak değil, gerekirse kaybettirmek üzerine bir strateji var. Bu çok ortada" ifadelerini kullandı.

"DEM'Lİ ÇAYLARINI İÇME ZAMANI ERDOĞAN'LA BAHÇELİ'DE"

Özgür Özel DEM Parti ile iş birliğine dair bir soruya, "Adana, Mersin, İzmir'de aday çıkardılar. Şimdi 'dem'li çayları içme zamanı Erdoğan'la Bahçeli'de. Bakalım bu süreci nasıl savunacaklarını merak ediyoruz" ifadelerini kullandı