ABD’de Kovid-19’un laboratuvardan sızdığına yönelik iddialara Çin’den yanıt gecikmedi. Çinli yetkililer, ABD'yi virüsün kökeni hakkında "politik" iddialarda bulunmakla suçladı. 

FBI Direktörü Christopher Wray'in FBI'ın virüsün 2019'un sonlarında Vuhan'da bulunan bir laboratuvardan sızdığına emin olduğunu söylemesinin ardından konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, laboratuvardan sızma teorisinin "olası olmadığını" belirterek bunun Vuhan'daki laboratuvar tesislerini ziyaret eden ortak bir Çin ve DSÖ uzman grubu tarafından desteklendiğini ekledi.

‘İDDİALAR BİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMAZ’

Ning, "istihbarat teşkilatları bilimsel meselelerle meşgul olduklarında, bunları politize edebilirler" dedi. ABD'nin "Çin'i itibarsızlaştıramayacağı" ve "yalnızca kendi güvenilirliğini daha da azaltacağı" konusunda ısrar etti.

Ning, "ABD'yi bilime ve gerçeklere saygı duymaya, koronavirüsün kökeninin izini sürmeyi politize etmeyi bırakmaya, siyasi ve istihbarata dayalı araştırmalara son vermeye ve koronavirüse karşı mücadelede uluslararası toplumun dayanışmasına müdahale etmeyi ve baltalamayı bırakmaya çağırıyoruz" diye ekledi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER