Tutuklamaya itiraz etmek için yapılan bir duruşmada konuşan Castillo, soruşturma altında olduğu isyan ve komplo suçlarını işlemediğini söyleyerek "Bu haksız yargılama öncesi gözaltı, yalnızca ülkemizi kutuplaştırmaya hizmet etti. Tüm bu süreç siyasi intikamdan başka bir şey değil” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISINDAN ‘JET YEMİN’

Eski cumhurbaşkanı, başkent Lima'nın doğusundaki bir bölgede polis üssündeki küçük bir hapishanede tutuluyor. 2019'da seçildi, görevden alma davasından kaçınmak için yasama meclisini kararname ile kapatmaya çalıştıktan sonra 7 Aralık'ta tutuklandı. Castillo'nun Başkan Yardımcısı Dina Boluarte aynı gün yeni devlet başkanı olarak yemin etti.

ATEŞLİ PROTESTOLARDA ONLARCA ÖLÜ

Castillo'nun görevden alınması ve tutuklanması, destekçileri ve hükümet verilerine göre en az 22 kişinin hayatını kaybettiği bir protesto dalgasını ateşledi. Castillo, “Asla bir isyan suçu işlemedim, silaha sarılmadım ve kimseyi silaha sarılmaya çağırmadım. 30'dan fazla Perulunun hayatına son vermek için kolları sıvayan, 20'den fazla kayıp ve 200'den fazla yaralı bırakan mevcut hükümettir" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER