ABD'den 'Navalni' değerlendirmesi: Putin, emir vermemiş olabilir ABD'den 'Navalni' değerlendirmesi: Putin, emir vermemiş olabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tartışmalı beşinci dönem devlet başkanlığı seçimlerinin ardından Batı'yı uyardı. Putin, Rusya ile ABD liderliğindeki NATO arasında doğrudan bir çatışmanın, dünya için Üçüncü Dünya Savaşı riskini artıracağını belirtti.

KRİZ DERİNLİĞİ ARTIYOR

VOA Türkçe'nin Reuters'den aktardığı habere göre Ukrayna'daki savaş, Moskova'nın Batı ile ilişkilerinde 1962 Küba Füze Krizi'nden beri yaşanan en büyük krizi tetikledi. Putin, sık sık nükleer savaşın risklerine dikkat çekti, ancak Ukrayna'da nükleer silah kullanma niyetinde olmadığını vurguladı.

MACRON'UN AÇIKLAMALARI VE PUTİN'İN YANITI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker konuşlandırma ihtimalini göz ardı edemeyeceğini belirtmesinin ardından Putin, "Modern dünyada her şey mümkün" ifadesini kullandı. Macron'un açıklamalarını eleştiren Putin, barış için umutlu olduğunu dile getirdi.

UKRAYNA SALDIRILARI VE RUSYA'NIN HAMLELERİ

Rusya'ya yönelik Ukrayna saldırıları artarken, Putin Ukrayna topraklarında daha fazla tampon bölge oluşturulabileceğini ifade etti. Putin, savaşın devam etmesi halinde Rusya'nın topraklarını savunmak için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

PUTİN'DEN BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE YÖNELİK ÇAĞRI

Putin, barış görüşmelerinin önemine vurgu yaparak, Fransa'nın da rol oynayabileceğini belirtti. Ancak, silahsızlanma ve uzun vadeli barışçıl ilişkilerin kurulmasının önemine dikkat çekti.

SONUÇ

Putin'in açıklamaları, Rusya ve NATO arasındaki gerilimi artırırken, barışın sağlanması için uluslararası işbirliğinin önemini bir kez daha ortaya koydu.