14 Mayıst'ta yapılacak seçimler yaklaşırken siyasetin gündeminde hareketlilik yaşanıyor. Seçim sürecinde 'sürpriz hamleler' yapacağı daha önce kulislere yansıyan Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i ekonominin başına getirmek istediği konuşuluyor.
  
SERBEST PİYASA MODELİ GÜNDEMDE

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Reuters'a konuşan dört yetkili, AK Parti'nin ilk yıllarındaki ekonomik ilkelere ve serbest piyasa politikalarına geri dönüş yapmayı planladığını belirtti.

'AK PARTİ ÖZÜNE DÖNÜYOR'

Reuters haberinde 14 Mayıs'taki seçimlerin, Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarının en zorlu seçimleri olacağı yorumunu da yaptı. Hükümet yetkilisi tasarıdaki ekonomi yaklaşımını "Bu yaklaşım AK Parti'nin 2002'deki seçim beyannamesiyle çok benzer. Başka bir deyişle AK Parti özüne geri dönüyor" şeklinde yorumladı ve tasarı üzerindeki çalışmaların nihai aşamaya geldiğini belirtti.

ERDOĞAN'IN ONAYI BEKLENİYOR

İsmini vermek istemeyen üst düzey bir hükümet yetkilis, "Yeni Ekonomi Modeli"ne hiçbir gönderme yapılmayan beyannamede, AK Parti'nin daha önceden savunduğu "enflasyonla mücadele, kamu sektörünün hesap verebilirliği ve ihale süreçlerinin şeffaflığı" gibi noktalara vurgu yapıldığını belirtti. Beyannamenin kabulü için Erdoğan'ın son onayının gerektiğini ancak şu ana kadar herhangi bir itiraz gelmediğini belirtti.

MİLLET İTTİFAKI'NIN TERCİHİ DE ŞİMŞEKTEN YANA

Aynı yetkili yaptığı açıklamalarda Şimşek'in kabul görmesinin kabinede değişiklikler yaratacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Kabul ederse bu hem kabinede hem de ekonomi yönetiminde radikal değişimler getirecektir" dedi ve Şimşek'i işaret etti; "Tüm Türkiye Şimşek'in yaklaşımını ve başarısını biliyor. Eğer görevi alırsa, ekonomi politikalarında, bürokrasi ve kabine üyelerinde radikal değişimler kaçınılmaz olur."

Reuters'a konuşan başka bir yetkili de sadece AK Parti'nin değil, Millet İttifak'ından üç partinin de Şimşek'le çalışmak istediğini belirtti.

(KAYNAK)