Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi'ndeki yazısında iktidarı İYİ Parti üzerinden uyardı. İYİ Parti'nin Masa'dan kalkmasıyla seçimi muhalefetin birinci turda kazanma ihtimalini ortadan kaldırdığını öne süren Duran, iktidarı da '2023 seçimleri rehavet kaldırmaz' diyerek uyardı.

'AKŞENER İNTİHAR MI ETTİ, ANAHTAR KONUMAMI GEÇTİ?' 

AKP'ye yakınlığıyla bilinen "düşünce" kuruluşu Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) genel koordinatörü Burhanettin Duran, Altılı Masa'da yaşanan 'İYİ Parti' krizine ilişkin iktidara dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Sabah gazetesindeki 'Akşener intihar mı etti, anahtar konuma mı geçti?' başlıklı yazısında Duran, Akşener'in masadan kalkma kararı için 'Muhalefetin birinci turda kazanma ihtimalini ortadan kaldırdığı doğruysa da Akşener bu kararla partisini hem olası ikinci tur seçimi için hem de Meclis'teki denklem için anahtar hale getirdi' dedi. 

'2023 SEÇİMLERİ  REHAVET KALDIRMAZ' 

Duran, Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla 2'li bir masa kurmasının da bu kadar ağır eleştiriden sonra mümkün olmadığını ileri sürüp 'Peki, İYİ Parti, HDP gibi kendisi bir blok oluşturabilir mi? Masadan ayrılma kararı için Akşener çok beklediyse de bazı küçük partilerle blok oluşturmak için çabalayabilir. Akşener'in zor kararının İYİ Parti'nin geleceğine etkisi için iki senaryo da açık. Çok büyük kayıplar da yaşayabilir, yeniden de konumlanabilir' değerlendirmesinde bulundu.

Duman, 'Masanın dağılmasının Cumhur İttifakı lehine olduğu açık' derken iktidar bloğuna da '2023 seçimlerinin rehavet kaldırmayacağı görüşündeyim. Depremin yaralarını sarmakla uğraşarak pozitif siyasete odaklanmak isabetli olur' uyarısı yaptı.