Zengin ülkelerin, başarılı aşı uygulamasının ardından corona virüs kısıtlamalarını neredeyse tamamen terk etmiş olsa da, örgütün başındaki Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, pandeminin "hiçbir yerde bitmediğini" vurguladı.

Salgının kritik ismi, Omicron'un alt varyantlarının dünya çapında yeni vaka dalgalarına, hastaneye yatışlara ve ölümlere sebep olmaya devam ettiğini söyledi.

‘ARTAN ÖLÜMLERDEN ENDİŞELİYİM’

Artan Covid-19 vakaları ve hastaneye yatışlar arasında Dr. Tedros, hükümetleri "maskeleme, iyileştirilmiş havalandırma, test ve tedavi protokolleri gibi denenmiş ve test edilmiş önlemleri uygulamaya" çağırarak "Covid-19 vakalarının ve ölümlerinin artmaya devam etmesinden endişeliyim, gergin sağlık sistemleri ve sağlık çalışanları üzerinde daha fazla baskı oluşturuyor" dedi.

‘KOPUKLUK VAR’

BM organının başındaki isim, "Bilim toplulukları, siyasi liderler ve genel halk arasında Covid-19 risk algısında büyük bir kopukluk var. Bu, riskleri iletmek ve sağlık araçlarına ve maskeleme, mesafe ve havalandırma gibi halk sağlığı sosyal önlemlerine toplum güveni oluşturmak için ciddi bir zorluk" diye ekleyerek, "Virüsün yeni dalgaları, Covid-19'un hiçbir yerde sona ermediğini bir kez daha gösteriyor. Virüs bizi zorlarken biz de geri adım atmalıyız. Pandeminin başlangıcından çok daha iyi bir konumdayız” şeklinde devam etti. (Sky News)