İsrail'in corona virüsle ilgili Ulusal Uzman Paneli Başkanı RanBalicer, Pfizer-BioNTech aşısının Haziran başından Temmuz başına kadar yüzde 64 koruma oranına sahip olduğunu söyledi. 

‘’ÖN SİNYAL’’

Bulgular, İsrail'in delta varyant vakalarındaki artış endişesiyle kaldırılan bazı Covid-19 kısıtlamalarını tersine çevirmesiyle geldi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, BioNTech aşısının virüsün şiddetli semptomlarına karşı güçlü koruma sağlamaya devam ettiğini ve insanların 6 Haziran ile 3 Temmuz arasında hastaneye yatma miktarını önceki dönemdeki yüzde 98'lik orana kıyasla yüzde 93 oranında olduğunu söyledi.

Bununla birlikte Balicer, vakalardaki artışın, aşının delta varyantından kaynaklanan hafif semptomları önlemede daha az etkili olabileceğine dair bir "ön sinyal" sunduğu konusunda uyardı.

100 ÜLKEYE YAYILDI

Covid-19’un delta varyantı ilk olarak Ekim ayında Hindistan'da tanımlandı ve o zamandan beri dünya çapında yaklaşık 100 ülkeye yayıldı. Varyant, orijinal Covid-19 virüsünden iki kat daha bulaşıcıdır ve Birleşik Krallık da dahil olmak üzere birçok hükümeti pandemi kısıtlamalarını kaldırmayı ertelemeye veya yeniden düşünmeye zorladı.
(Middle East Eye)