Başkent Wellington'da protestocular, Kanada’dakiler gibi‘Özgürlük Konvoyu’ismiyle sokakları kapattı.

POLİTİKACILAR GÖRMEZDEN GELİYOR

Bu haftaki mitingler, önceki mitinglerin aksine, yerel basında tek bir milletvekilinin bile kalabalığı karşılamaya gitmediği bildirilirken, Yeni Zelanda parlamenterleri tarafından büyük ölçüde görmezden gelindi.Başbakan Jacinda Ardern de protestocuları azınlık olarak nitelendirdi.

Ardern gazetecilere verdiği demeçte, "Dışarıda gördüklerimizi herhangi bir şekilde çoğunluğun temsili olarak nitelendirmenin yanlış olacağını düşünüyorum. Yeni Zelandalıların çoğu birbirlerini güvende tutmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar" dedi. 

HALK MEMNUN DEĞİL

Yeni Zelanda, neredeyse iki yıldır virüsü kontrol altına almak için katı Kovid-19 kısıtlamaları uyguluyor. Tecritler ve uluslararası sınırların kapatılması, enfeksiyon ve ölüm sayılarının çok düşük tutulmasına yardımcı oldu.

5 milyon nüfuslu ülke, 53 ölüm ve yaklaşık 18 bin vaka kaydetti. Ancak, en az 10 günlük izolasyon ve aşı zorunluluğu da dahil olmak üzere birçok kısıtlamanın süresi, toplumda artan kızgınlığı körükledi. Kamuoyu yoklamaları, Ardern'in hükümetine karşı artan memnuniyetsizliği gösterdi ve son aylarda protesto eylemlerinde bir artış oldu. (BBC)