Covid-19 pandemisiyle aşılama çalışmaları başlamış ve birçok ülke tarafından geliştirilen aşılar dünyada kullanıma başlanmıştı.

Bununla birlikte ilaç çalışmaları da devam ederken maske artık hayatımızın değişilmez bir parçası gibi duruyor...

İnsanlarda 'maskeler ne zaman çıkacak?' ve 'normale ne zaman döneceğiz?' sorularını sıklıkla sorsalar da henüz net bir cevap yok.

Ancak geçtiğimiz günlerde açıklama yapan BioNTech CEO'su Uğur Şahin, 2022 Mayıs ayında rahatlama olduğunu belirtirken Prof. Dr. Şahin'i destekleyen bir açıklama da ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'den geldi.

Fauci, normale dönüşle ilgili açıklama yaptı. Fauci'ye göre pandemi sonrası maske kullanımı ''mevsimsel'' hale gelebilir.

Yaklaşık 40 yıldır ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörlüğü görevinde bulunan Dr. Anthony Fauci, corona virüs salgınıyla ilgili olarak ülkenin en yetkili ismi olarak kabul ediliyor.

Fauci, ABC ve NBC kanallarına verdiği son röportajlarda hem corona virüs salgınında normalleşmeye dönüş tarihiyle ilgili hem de aşılama ve maske kullanımıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'ye göre bir sonraki Anneler Günü'nde, yani 2022 yılının mayıs ayında 'Normale, olabilecek en yakın şekilde ulaşmış' olacağız. Ancak uzmanlar Fauci'nin bu öngörüsünün sadece ABD değil tüm dünyada aşılama kampanyalarının ivedilikle devam etmesi ve dünya nüfusunun aşılanmış olması koşuluyla mümkün olabileceğinin altını çizmeye devam ediyor.