Yüz bölgesinde yaşlanmaya bağlı olarak orta yüz bölgesi olarak kabul edilen alanlarda deformasyonlar meydana gelir. Bu deformasyonlar cilt, yağ dokuları ve kemik yapısında olumsuz etkilerini gösterebilir. Tüm bu olumuz etkilerin sonucunda ise kişi olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünebilir. Klasik yöntemlerin aksine yaşlı ve yorgun görünüme uygulanacak olan Trinity lift yöntemi ile yüzdeki deformasyonlar ortadan kaldırılarak kişinin daha genç ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlanabilir.
Trinity lift endoskopi yöntemi kullanılarak gerçekleştirilir.

Cilt güzelliği için yeni bir yöntem olan Trinitylift’te endoskopi yöntemi kullanılır. Genellikle genç ve orta yaşlı hastalar bu yöntem için uygundur. Genel anestezi altında uygulanan işlem yaklaşık 2 saat sürmektedir.

Yöntemin isminden de beli olduğu üzere ‘tri’ yani üç noktadan kaldırma sağlanır ve cilt sıkılaştırılarak genç bir görünüme kavuşur. İşlem sonucunda göz altında oluşan ve göz yaşı deformiteleri giderilir, kaybolmuş yanak dokusu düzgünleştirilir.

Orta yüz olarak adlandırılan bölgedeki çökme genetiktir. Bu sebeple Trinity lift yöntemi 20’li yaşlardan itibaren kadın erkek ayırt etmeksizin herkes için uygundur. İyileşme süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 7 – 10 gündür. İşlem etkisini ise 5  - 10 yıl korumaktadır.

Unutmamak gerekir ki uygulanacak işlem kişiye özel olarak planlanması gereken bir işlemdir ve başarılı sonuçlardan elde etmek için mutlaka alanında uzman bir plastik cerrahtan kişiye özel bilgi alınmalıdır.