İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Aktaş arasında, "Sarallar" olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyonla ilgili olarak gerginlik yaşandığı öne sürülmüştü. İddiaya göre gerginliğin sebebi de, Soylu'nun Aktaş'a operasyonla ilgili kendisine bilgi verilmemesi ve buna karşılık da "Size her söylediğimizde sızıntı oluyor" yanıtı almasıydı. 

sarallar2

İddiayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü sert bir dille yalanlarken, suç örgütüyle ilgili iddianamede çok çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, çetenin birçok eyleminden sorumlu tutulan zanlıların kendilerine yönelik operasyonlara dair önceden haberdar olabildikleri belirtildi.

BİLGİ AKIŞI OLUYOR

İddianamedeki bu skandal ayrıntı ise iktidara yakınlığıyla bilinen Demirören Medya bünyesindeki Hürriyet gazetesinde haber olarak yer buldu. Hürriyet'ten Musa Kesler'in ilgili haberine göre örgüt yöneticilerinin bazı telefon konuşmaları, kamu kurumlarından kendilerine bilgi akışı olduğunun delili olarak iddianamede yer aldı.

Habere göre o konuşmalardan biri de, grubun yöneticilerinden olduğu belirtilen Ahmet Fazlıoğlu ile Eşref Kemal Saral arasında oldu. Konuşmada Fazlıoğlu, Saral’ı operasyon yapılacağı konusunda "Bizden 160 kişi alacaklarmış, böyle gelmiş" diye uyarıyor. B.Ç. isimli bir çete mensubunun ise "Organize’den olsa haber geliyor anında ya...” dediği belirtildi.